Jurgos Ivanauskaitės personažai atgyja ekrane

Vakar sostinės kino teatre „Coca Cola Plaza” žiniasklaidai pristatytas naujausias lietuviškas pilno metražo vaidybinis filmas „Nuodėmės užkalbėjimas”

Filmo scenarijų jo statytojas režisierius Algimantas Puipa sukūrė pagal tris rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romanus: „Ragana ir lietus”, „Placebas” ir „Sapnų nublokšti”. Anot režisieriaus, Ivanauskaitės kūryba jam buvo kaip naujo žemyno atradimas. „Moteriška tema lietuviškame kine – kaip neliesta žemė. Labai įdomu į ją įžengti”, – sako Puipa. Taip pat jis teigia, kad šiuo filmu ketina pradėti naują kūrybos etapą, kur dominuos kamerinio žanro istorijos.

Ši šimto minučių vaidybinė juosta buvo sukurta praėjusių metų pavasarį per pusantro mėnesio. Kūrybos procese dalyvavo ir rašytoja Ivanauskaitė. „Vika buvo labai seniai. Romaną rašiau dar nebūdama trisdešimties, ir daugelį tos herojės išgyvenimų gerokai primiršau”, – yra sakiusi rašytoja apie pagrindinę filmo ir romano „Ragana ir lietus” heroję. – Tačiau filmavimo aikštelėje stebėdama aktorės Rasos Samuolytės pokalbius su psichoanalitike (aktorė Nelė Savičenko) susijaudinau vos ne iki ašarų. Tai buvo tarsi mano pačios psichoanalizės seansas, kai visai to nenorėdama privalėjau prisiminti ir įvertinti daugybę manyje tebeslypinčių dalykų.”

Filme vaidina aktoriai Aleksas Kazanavičius, Kostas Smoriginas, Remigijus Sabulis, Romualdas Ramanauskas ir kiti. Muziką kūrė kompozitorius Juozas Širvinskas, čia skamba ir keletas Smorigino atliekamų dainų. Filmo operatorius – Algimantas Mikutėnas.

„Nuodėmės užkalbėjimas” – tai pirmasis dviejų privačių Lietuvos kino studijų „Uljanos Kim studija” ir „Lietuvos kino studija” bendro darbo vaisius. Oficialus filmo pristatymas vyks vasario 28 dieną Vilniuje, kovo 1 dieną – Kaune ir kovo 2 dieną – Klaipėdoje. Lietuvos kino teatruose jis bus rodomas nuo kovo 2 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.