Futbolas: rinktinės sezonas prasideda Prancūzijoje

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė šių metų sezoną šiandien pradeda rungtynėmis su Malio komanda. Kontrolinis mačas su Afrikos futbolininkais vyks Paryžiaus priemiestyje.

Varžybos su Malio ekipa mūsų šalies reprezentantams bus jėgų patikrinimas prieš 2008 metų Europos čempionato atrankos turnyro atnaujinimą: kovo 24-ąją laukia dvikova Kaune su pasaulio vicečempionais prancūzais, o po keturių dienų – Odesoje su ukrainiečiais.

Šiandien 20 val. Lietuvos laiku prasidėsiančias varžybas tiesiogiai transliuos „5 kanalas”.

Rinksis aktyvią taktiką

Lietuvos rinktinei šįsyk vadovaus vyriausiojo trenerio Algimanto Liubinsko padėjėjas Vitalijus Stankevičius. Į Paryžių Liubinskas negalėjo vykti dėl neseniai atliktos klubo sąnario operacijos.

„Su rinktinės vyriausiuoju treneriu nuolat kalbamės telefonu, aptariame situaciją, žaidimo strategiją”, – sakė Stankevičius.

Ankstų sekmadienio rytą iš Vilniaus į Paryžių Lietuvos futbolininkai skrido per Varšuvą, o Andriui Skerlai ir Mantui Savėnui teko keliauti per Oslą. Nemažai žaidėjų į Prancūzijos sostinę atskrido tiesiai iš savo užsienio klubų.

Sekmadienio vakarą lietuviams teko treniruotis dirbtinės dangos aikštėje, o vakar išbandytas „La Courneuve” stadionas, kuriame ir vyks rungtynės.

Dėl traumų rinktinėje nėra Edinburgo „Hearts” žaidėjų Deivido Česnauskio, Nerijaus Barasos, Mariaus Žaliūko, o pagrindinis rinktinės vartininkas Žydrūnas Karčemarskas iš Maskvos „Dinamo” susirgo gripu.

„Per treniruotę gerą įspūdį paliko žaidėjų fizinis pasirengimas, jų entuziazmas. Tiesa, keli futbolininkai turi nedideles traumas: Sauliui Mikoliūnui skauda koją, Dariui Miceikai – nugarą. Bet kokiu atveju pasirinksime aktyvią žaidimo taktiką. Planuoju, kad saugų grandyje žais puolime galintys rungtyniauti Tomas Danilevičius ir Tomas Radzinevičius”, – kalbėjo Stankevičius.

Preliminari rinktinės sudėtis: vartininkas Malinauskas; gynėjai Stankevičius, Skerla, Džiaukštas, Šemberas; saugai Radzinevičius, Miceika, Danilevičius, Mikoliūnas; puolėjai Jankauskas, Velička. Treneriai galės atlikti 6 keitimus.

Lietuvos futbolo federacijos atstovė spaudai Vaiva Zizaitė sakė, kad per vakarykštę spaudos konferenciją Prancūzijos žurnalistus labiausiai domino, koks bus oras mūsų šalyje kovo mėnesį, kai vyks Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių Euro-2008 atrankos mačas.

Garsių klubų žaidėjai

Stankevičius apgailestavo, jog apie būsimųjų varžovų žaidimą turi mažai informacijos. Pastarąsias savo rungtynes Malio rinktinė praėjusių metų lapkričio 14 dieną taip pat žaidė Paryžiaus priemiesčio „La Corneuve” stadione ir 1:0 įveikė Kongo futbolininkus.

Malio rinktinė namų rungtynėms Prancūziją renkasi todėl, kad daug komandos futbolininkų atstovauja šios šalies klubams.

Šios Afrikos šalies reprezentantai žaidžia ir Anglijoje, Italijoje, Ispanijoje, Vokietijoje. „Sevillos” puolėjas Fredericas Kanuote yra rezultatyviausias šio sezono Ispanijos čempionato žaidėjas – jis įmušė 16 įvarčių. Saugas Mamadou Diarra atstovauja Madrido „Real”.

FIFA reitinge Malio rinktinė yra 36-a (731 taškas), o Lietuvos komanda užima 68-ą poziciją (455 tšk.).

Per visą savo istoriją Lietuvos rinktinė su Afrikos atstovais žais tik antrą kartą. Pirmosios rungtynės 1924 metų birželio 1 dieną įvyko Paryžiuje. Tuomet Egipto futbolininkams pralaimėta rezultatu 0:10, bet tai buvo tik trečios Lietuvos futbolo rinktinės tarptautinės varžybos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.