Klaipėdoje – Florencijos motyvai

Sklypuose Herkaus Manto g. 19 ir S.Daukanto g. 13 A norima statyti komercinius pastatus su gyvenamosiomis patalpomis. Tam reikia keisti iki šiol galiojusį sklypų detalųjį planą.

„Paaukštinti” naują pastatą nori UAB „Danės sala”, kuriai priklauso sklypas Herkaus Manto g. 19.

Bendrovės vadovo Andrejaus Semionovo žodžiais, apie 2 000 bendrojo ploto turėsiančiame name būtų butai ir biurai, parduotuvių nenumatoma. Butai galėtų būti nuo 50 iki 150 kv. m ploto. Po pastatu – garažas dvidešimčiai automobilių.

Pastato projektinius pasiūlymus jau yra parengę architektai iš Italijos. Bus išsaugotas pastato Manto g. 19 fasadas. Naujas, prie „Mega plaza” šono prisišliesiantis statinys turėsiąs tiek klaipėdietiškų, tiek Florencijos motyvų – jį puošiantis bokštelis esą atkartosiąs senojo pašto bokštą, itališko žavesio suteiksiąs dengtas pasivaikščiojimui skirtas pasažas.

Architektams ekspertams nerimą kelia labai jau intensyvus užstatymas ir tai, kad vietos automobiliams statyti yra per mažai. Problemų kyla ir dėl gyvenamosios aplinkos – trūksta kiemelių.

Pagrindinė pastaba – kodėl naujojo plano koncepcijos rengėjai neanalizuoja gretimo sklypo, kuriame esama skvero ir poros kioskų. Beje, skverą juosiančią raudonų plytų tvorą ir minėtuosius du kioskus anksčiau patvirtintame detaliajame plane buvo numatyta griauti, tačiau po plano patvirtinimo vieną kioskų kažkodėl buvo leista privatizuoti.

Atsižvelgę į naujojo Teritorijų planavimo įstatymo nuostatas, architektai ekspertai pasiūlė detaliojo plano rengėjams miestui pateikti visos teritorijos, apimančios ir skverą prie Manto ir S. Daukanto gatvių sankryžos, koncepciją bei išnagrinėti galimybę po visu sklypu įrengti aikštelę automobiliams. Tokias pat pastabas buvo išsakę ir Teritorijų planavimo komiteto nariai.

„Italų architektų koncepcija patiko tuo, kad uždengs lietuvių architektų koncepciją”, – turėdami omeny reklaminiais plakatais nukabintą „Mega plaza” šoninę sieną replikavo architektai ekspertai. Tačiau prie tos koncepcijos dar reikėsią daug padirbėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.