Valentino dienos spalvos

Artėjančios Valentino dienos spalvos – tai aistros ir meilės spalvos. Visos ryškios, net ir šaltos, spalvos žadina aistrą. Meilę išreiškia šiltos spalvos.

Spalvos skirstomos į šiltas ir šaltas pagal tai, kokį šilumos ar šalčio įspūdį jos sukelia. Pavyzdžiui, jei sėdime kambaryje su mėlynomis sienomis, gali staiga pasidaryti šalta, o raudoname ar oranžinio atspalvio kambaryje jaučiame šilumą.

Iš savo patyrimo žinome, kad raudona, geltona, oranžinė spalvos yra susijusios su ugnimi, vadinasi, su šiluma. O gilus, šaltas vanduo yra mėlynos, netgi žalsvos spalvos. Ledas žvilga mėlynai, vadinasi, mėlyna spalva mums siejasi su šalčiu.

Tikriausiai visi norime, kad mus suptų šiltos meilės spalvos. Viena svarbiausių meilės spalvų – tai rožinė spalva. Ji paprastai traukia žmones, kurie jaučiasi saugūs ir trokšta dovanoti tikrąją meilę. Tai beatodairiškos meilės ir švelnaus rūpesčio spalva. Žmonės, mėgstantys rožinę spalvą, būna naujų idėjų skelbėjai ir puikūs naujų dalykų pradininkai. Dvasiniu lygmmeniu ši spalva reiškia artimo meilę.

Rožinė spalva siejama su genitalijų, širdies bei galvos smegenų veikla. O aistringai įsimylėję, kaip sakoma, į pasaulį žiūri pro rožinius akinius ir todėl jaučiasi patys laimingiausi pasaulyje. Aistra taip juos užvaldo, kad pamiršta savo artimuosius, keistai elgiasi. Aistros įkarštyje pasireiškia ir blogieji jausmai: neapykanta kitiems, pavyduliavimas savo mylimojo ar mylimosios. Neretai tokie žmonės būna agresyvūs ir tada jiems labiausiai patinka raudona – kovos spalva. Tai ištinka silnos valios įsimylėjėlius, kurie praranda viskam saiką. Tokius asmenis lydi dažniausiai pasitaikanti priklausomybė alkoholiui ir kam kitam, vedanti prie asmenybės degradacijos.

Bet raudona turi ir teigiamų savybių. Žmonės, kuriuos traukia ši spalva, kupini gyvybinės energijos ir turi stiprią valią. Raudona simbolizuoja aktyvumą, jėgą, ryžtingumą, gyvenimo džiaugsmą ir aistrą, erotinę energiją.

Ši spalva siejama su kraujotaka, krauju, endokrinine sistema, kepenų veikla. Tikriausiai pastebėjote, kad žiūrint mažai kuo skiriasi rožinė spalva nuo raudonos. Gal todėl dažnai pasiklystame savo jausmuose. Todėl išmokime skirti šias spalvas, kad aistra visada peraugtų į meilę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.