„Man Utd” iškovojo triuškinančią pergalę Londone

Sekmadienį Anglijos „Premier” lygoje vyko vienerios 26-ojo turo rungtynės. Pirmenybių lyderis Mančesterio „United” klubas išvykoje net 4-0 sutriuškino „Tottenham” ir padidino persvarą nuo artimiausio persekiotojo Londono „Chelsea” iki 6 taškų.

„Tottenham” 0 – 4 „Man Utd”

45’ [0 – 1] Cristiano Ronaldo (iš 11 metrų baudinio)

48‘ [0 – 2] Nemanja Vidic

54‘ [0 – 3] Paul Scholes

77‘ [0 – 4] Ryan Giggs

Atkaklias ir kieta kova išsiskyrusias rungtynes abi komandos pradėjo kovingai ir neskyrė daug laiko žvalgybai. Visgi iš pradžių futbolininkams trūko tikslumo, o pirmąją realią progą pasižymėti svečiai turėjo 25-ąją minutę, kuomet vartininkas Paulas Robinsonas atmušė Michaelo Carricko smūgį galva ir kamuolys atšoko tiesiai po Cristiano Ronaldo kojomis, tačiau portugalas iš kelių metrų smūgiavo gerokai virš vartų.

33-ąją minutę pavojingai varžovų vartus atakavo šeimininkų puolėjas Dimitaras Berbatovas, tačiau jo nestiprų smūgį iš dešiniojo kampo pirštų galais atmušė patyręs vartų sargas Edvinas van der Saaras.

Nors jau atrodė, jog komandos visą darbą atidės antrajai mačo daliai, pirmojo kėlinio kulminacija įvyko priešpaskutinę minutę – Cristiano Ronaldo įsiveržė į baudos aikštelę ir lyg pakirstas griuvo po nedidelio kontakto su Steedu Malbranque‘u. Nors buvo aiškiai matyti, jog prancūzas negriovė varžovo, teisėjas užkibo ant kabliuko ir paskyrė 11 metrų baudinį, kurį pats portugalas ir realizavo – 1-0.

Psichologinį smūgį patyrusiems šeimininkams atsigauti nepadėjo ir didžioji pertrauka – tuoj po antrosios dalies pradžią skelbiančio teisėjo švilpuko „Man Utd” užspaudė šeimininkus jų aikštės pusėje. Iš pradžių itin pavojingiems C.Ronaldo, N.Vidičiaus bei M.Carricko smūgiams pritrūko šiek tiek tikslumo, kol galiausiai po kampinio N.Vidičius pasiekė savo, galingu smūgiu galva nepalikdamas jokių šansų P.Robinsonui.

Tai dar nebuvo pabaiga – 54 minutę šeimininkų deficitas padidėjo iki 3 įvarčių – C.Ronaldo prasiveržė dešiniuoju kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelės centrą, kur visiškai vienas paliktas Paulas Scholesas be didesnių sunkumų iš kelių centimetrų nukreipė jį į vartus ir praktiškai užtikrino pergalę pirmenybių lyderiams.

Dar po kelių akimirkų arti tikslo buvo W.Rooney, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo prie pat vartų.

64-ąją minutę antrą kartą puikios progos neišnaudojo „Tottenham” legionierius iš Bulgarijos D.Berbatovas – vargais ne galais susistabdęs kamuolį futbolininkas suskubo smūgiuoti, tačiau vartus ir vėl puikiai apgynė E.van der Saaras. Olandas laimėjo ir trečiąją tarpusavio dvikovą, 76 minutę atmušdamas pavojingą varžovo smūgį galva.

Paskutinę vinį į šeimininkų karstą iškart po to smeigė Ryanas Giggsas, po puikaus Louiso Saha perdavimo iššokęs vienas prieš vartininką ir pasiuntęs kamuolį į vartus.

Iškovoję dar vieną įspūdingą pergalę Mančesterio futbolininkai atstatė šešių taškų persvarą prieš „Chelsea”. Tuo tarpu „Tottenham” liko 11-oje pozicijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.