Šimtadienio kriminalo kaina – nutraukti pirštai

Ir šiųmetė abiturientų šventė pratęsė prastas pastarųjų metų tradicijas

Vos prasidėjęs šiųmečių abiturientų šimtadienio šventimo maratonas (kai kurios Kauno vidurinės mokyklos jį minėjo šį savaitgalį) jau spėjo patekti į policijos suvestines.

Penktadienio vidurdienį į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK) atvežtas sunkiai susižalojęs „Vyturio” vidurinės mokyklos vienuoliktokas.

Pagal scenarijų nukentėti turėjo kiti

Septyniolikmečiui buvo nutrauktas vienas dešiniosios plaštakos pirštas, dar du – sunkiai sužaloti. Nelaimė įvyko rankoje sprogus petardai.

Šoko ištiktas nelaimėlis tą vidurdienį atbėgo pagalbos į Petrašiūnų polikliniką. Medikai, suteikę tokiais atvejais būtiną pirmąją pagalbą, iškvietė nelaimėliui kolegas iš Greitosios medicinos pagalbos stoties. Suleidus nuskausminamųjų, septyniolikmetis su lašine išvežtas į KMUK.

Kaip dienraščiui pasakojo nukentėjusiojo mama, apie nelaimę ji sužinojo iš KMUK medikų. Kartu su sūnumi įvykio metu buvę bendramoksliai teisinasi nelabai supratę, kas įvyko.

Be to, po netikėto sprogimo šoko ištiktas susižalojęs jo autorius iš įvykio vietos pabėgo. Buvusieji kartu teigia nesugebėję jo pagauti. Ar kartu su moksleiviais šimtadienį prie Kauno marių šventė ir pedagogai, septyniolikmečio mama teigė nežinanti.

Pašnekovės žiniomis, tądien, pagal vienuoliktokų abiturientams rengtą šventės scenarijų, visi jie buvo nuvykę prie Kauno marių.

Scenarijaus kulminacija turėjo būti iš miško išbėganti keliolikos kaukėtų banditų grupė, apsiginklavusi pliaukšinčiais vaikiškais plaktukais. Ji turėjo dvyliktokus suvaryti į autobusą.

Siurprizas atsisuko prieš jo autorių

Banditų vaidmenį atliko vienuoliktokai. Tarp jų buvo ir šiandien KMUK Plastinės chirurgijos ir nudegimų skyriuje gydomas septyniolikmetis, sugalvojęs slapčia nuo kitų patobulinti išankstinį scenarijų. Siurprizu turėjo tapti jame nenumatytas petardų sprogdinimas. Septyniolikmečio įsitikinimu, tai turėjo suteikti išpuoliui dar didesnį efektą.

Motinos žiniomis, šiuo tikslu sūnus pasiėmė į mišką iš namų dar nuo Naujųjų metų sutikimo likusias petardas, pirktas Urmo bazėje bei „Dainavos” prekybos centre.

Kodėl įvyko nelaimė – ar tarp pirkinių pasitaikė brokuotų, ar nepilnametis kažką padarė ne taip beskubėdamas, bandys išsiaiškinti ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo pradėję Panemunės policijos komisariato pareigūnai. Nors nukentėjusysis mokosi ir gyvena Dainavos mikrorajone, nelaimė įvyko minėto komisariato valdose.

Šeštadienio vidurdienį, dar neatsigavusi nuo išvakarėse patirto šoko – sužinojusi, kuo baigėsi sūnaus bendramoksliams rengtas siurprizas, jo mama dienraščiui guodėsi, kad sveikos liko septyniolikmečio akys, nesužalotas ir veidas, nors sprogimo sudarkyta plaštaka – dešinė. Tą patį penktadienį jis skubiai operuotas.

Šeštadienį septyniolikmečio būklė jau buvo nebloga: atsigavus po narkozės, medikai jį leido apklausti policijai.

Kriminaliniame šleife – ir sunkūs nusikaltimai

Belieka priminti, kad be incidentų neapsiėjo ir pernykščių Kauno abiturientų šimtadieniai.

Vienoje Šilainių mokykloje net šaudyta. Šis pavojingas incidentas įvyko jau po vidurnakčio, kai šventę jau buvo palikę dauguma pedagogų. Konfliktas kilo tarp vieno dvyliktoko ir jo bendramokslę į šventę atlydėjusio draugo. Pastarasis ir šovė turėtu dujiniu pistoletu oponentui į veidą, nudegindamas pastarajam akis. Šio incidento metu dužo ir durų stiklai. Teigiama, kad prasidėjusiose muštynėse dalyvavo ir į pagalbą dvyliktokui atėję bendramoksliai, ir jo oponento pasikviestas pastiprinimas iš gatvės. Iškvietus policiją, pareigūnai turėjo pradėti net šventėje užsilikusių dalyvių evakuaciją.

Kriminaliniame miesto metraštyje yra likusios ir vienų metų abiturientų išleistuvės Vilijampolės bei „Nemuno” vidurinėse mokyklose. Tada užregistruoti du su šios šventės dalyviais susiję nužudymai.

Vilijampolės abiturientai, atsisveikinimą su mokykla šventę viename su „daktarų” nusikalstama grupuote siejamame bare, paryčiais gatvėje peiliu mirtinai sužalojo žmogų. Išėjęs iš išleistuvių vakaro „Nemuno” vidurinėje mokykloje, kuriame abiturientų tėvų vardu pasakė kalbą, su į šventinį renginį neįleistu jaunuoliu sukonfliktavo ir nuo patirto smūgio mirtinai susižalojo galvą vieno abituriento tėvas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.