Supermergaitės įveikė aštuntfinalio barjerą

Vilniaus TEO krepšininkės pakeliui į Eurolygos finalo ketvertą kovos su Buržo CJM komanda

Vilniaus TEO moterų krepšinio komanda Eurolygos aštuntfinalį įveikė trumpiausiu keliu – serijos rezultatu 2:0. Po pergalės namuose prieš Salamankos „Halcon Avenida” (Ispanija) supermergaitėmis vadinamos Lietuvos čempionės vėlų penktadienio vakarą nugalėjo varžoves ir jų arenoje 74:68.

Eurolygos ketvirtfinalyje jų varžovėmis bus Buržo „Bourges” (Prancūzija) ekipa.

Įsibėgėjo po pertraukos

Rungtynių Salamankoje pradžioje atrodė, kad komandoms teks dar kartą aiškintis santykius Vilniuje. Pirmajame ketvirtyje aikštės šeimininkės tvirtai laikė žaidimo vadžias savo rankose, o iš vilniečių puldama komandą traukė tik Sandra Valužytė. Po pirmųjų 10 minučių „Halcon Avenida” pirmavo 22:11.

Antrajame ketvirtyje po truputį pradėjo įsižaisti ir kitos TEO krepšininkės. Skirtumas pradėjo mažėti ir ilsėtis komandos išėjo ispanių ekipai pirmaujant tik 40:38.

Trečiajame kėlinyje Keitė Daglas pagaliau persvėrė rezultatą ir nuo tada TEO perėmė iniciatyvą į savo rankas. Puikiai po pertraukos žaidė vidurio puolėja Jelena Levčenko, kuri tapo slaptuoju komandos ginklu. Ketvirtajame kėlinyje vilnietės jau tvirtai diktavo savo valią ir nugalėjo 74:68.

Išgelbėjo aikštės gynyba

„Iš pradžių žaidėjos nesusidorojo su savo nervais, negalėjo į mesti net iš po krepšio. Tačiau kai pakeitėme gynybos sistemą, viskas stojo į savo vėžes. Varžovės „neperkando” mūsų aikštės gynybos”, – sakė TEO vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Pasak jo, antroje pusėje labai gerai sužaidė aukštaūgės Jelena Levčenka ir Eboni Hofman. Baltarusės metimai varžovėms buvo labai netikėti, o amerikietė, visus 10 taškų pelniusi po didžiosios pertraukos, gerokai pasidarbavo ir gindamasi.

„Aikštės šeimininkės „smaugė” mūsų lyderes Jurgitą Štreimikytę ir Keitę Daglas, todėl kitų žaidėjų indėlis buvo itin svarbus. Tačiau po pertraukos ir lyderės vis dažniau išsivaduodavo iš gynybos gniaužtų”, – kalbėjo A.Paulauskas.

Varžovių istorija – šlovinga

Vasario 20 dieną TEO žais pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes Prancūzijoje su Buržo „Bourges”. Atsakomoji dvikova bus žaidžiama Vilniuje 23 dieną. Šiame etape, kuriame taip pat bus žaidžiama iki dviejų pergalių, aikštės pranašumą turės „Bourges”. Tad jeigu prireiks trečiojo mačo, jis vasario 28 dieną bus žaidžiamas Burže.

Šio etapo nugalėtojos pateks į finalo ketverto varžybas.

„Bourges” ekipa keturis kartus žaidė Eurolygos finale, dukart (1998 ir 2001 m.) tapo čempione.

A.Paulauskas teigė kol kas nestudijavęs būsimųjų varžovių: „Pirmiausia reikia pailsėti visiems mums psichologiškai, o tada jau pradėsime studijuoti varžoves. Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad pavojingiausia šios komandos žaidėja yra graikė Evatija Maltsi.”

Aštuntfinalyje „Bourges” dukart nugalėjo kitą savo šalies komandą Monvilio USO. Namuose Buržo ekipa laimėjo 73:63, o svečiuose – 66:53.

Ką liudija statistika

Kiti atsakomųjų aštuntfinalio rungtynių rezultatai: Prahos USK (Čekija) – Maskvos srities „Spartak” (Rusija) 52:67 (serijos rezultatas 0:2), Valansjeno „Olympic” (Prancūzija) – Maskvos CSKA (Rusija) 70:76 (0:2), Krokuvos „Wisla” (Lenkija) – Valensijos „Ros Casares” (Ispanija) 57:67 (0:2), Namuro „Dexia” (Belgija) – Stambulo „Fenerbahce” (Turkija) 66:59 (1:1), Jekaterinburgo UGMK (Rusija) – Šoprono MKB (Vengrija) 71:69 (1:1), Pėčo „MiZo” (Vengrija) – Brno „Gambrinus” (Čekija) 72:56 (1:1).

„Halcon Avenida” – TEO 68:74 (22:11, 18:27, 15:19, 13:17). „Halcon Avenida” taškus pelnė: N.Pauel 20, A.Montanjana 15, K.Beremejo 11 (atliko 8 rezultatyvius perdavimus), L.Jansonė ir N.Oldė (atkovojo 8 kamuolius) po 6, B.Markos 5, S.Dominikes 3, A.Knezevič 2; TEO: J.Levčenka 16 (atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus), S.Valužytė 15, K.Daglas 14, E.Hofman 10, J.Štreimikytė-Virbickienė 7, M.Dabovič ir A.Bimbaitė po 5, E.Šulčiūtė 2 (R.Valentienė). Taiklumas: dvitaškiai – 17/34 (50 proc.) ir 29/54 (53), tritaškiai – 5/10 (50) ir 4/15 (26), baudos – 19/26 (73) ir 4/6 (66). Atkovota kamuolių 24 ir 34, perimta 6 ir 6, klaidų 17 ir 12.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.