Paklydusias siuntas saugo

Kartais savo pašto dėžutėje gyventojai randa nepažįstamiems žmonėms adresuotas siuntas.

Vieni priklydusius laiškus palieka laiptinėse ant palangės, kiti apie juos paskelbia spaudoje.

Bendrovės „Lietuvos paštas” Ryšių su visuomene skyriaus viršininkė Gintarė Rimkuvienė siūlo tokią korespondenciją grąžinti paštui.

„Kai paštas žino naująją gavėjo gyvenamąją vietą arba jeigu siuntėjas ar gavėjas pateikia prašymą pristatyti pašto korespondenciją nauju adresu, ji nedelsiant ten pristatoma”, – aiškino G.Rimkuvienė.

Bendrovei „Lietuvos paštas” reikėtų pranešti ir tada, jeigu gyventojai iš namų išvyksta ilgesniam laikui ir pageidauja, kad korespondencija, kol jų nebus, būtų saugoma pašte.

G.Rimkuvienė sakė, kad gavėjui neįteikta korespondencija dėl to, kad jis jos neatsiėmė arba yra laikinai išvykęs, pašte, kuriame gauta, saugoma mėnesį.

Kai gavėjas laikinai išvykęs į komandiruotę, atostogų ar kitur, jis gali raštu paprašyti, kad jo siuntas paštas saugotų dar du mėnesius nuo gavimo dienos.

Jeigu paštas negali surasti korespondencijos gavėjo, nes nurodytas adresas – netikslus, arba jeigu pasibaigia laiško arba siuntinio saugojimo laikas, jis grąžinamas siuntėjui.

Grąžinta korespondencija, kurios negalima įteikti ir siuntėjui, taip pat saugoma vieną mėnesį.

Kai ir siuntėjui nepavyksta grąžinti siuntos, pasibaigus saugojimo laikui, ji priskiriama prie neįteiktos pašto korespondencijos.

Neįteikta pašto korespondencija siunčiama saugoti į apskričių centrinius paštus.

Jeigu gaunamas dokumentais pagrįstas prašymas arba pašto tarnybinis raštas atiduoti laikomą korespondenciją siuntėjui arba gavėjui, ji perduodama grąžinti ar persiųsti.

Už neįteiktų siuntų saugyklą atsakingi darbuotojai per 10 darbo dienų informuoja Valstybės mokesčių inspekciją apie priklydusią korespondenciją, kuri perimama į valstybės nuosavybę.

G.Rimkuvienė sakė, kad neretai gyventojai, savo pašto dėžutėje radę ne jiems skirtą korespondenciją, net nepatikrinę, kokia įmonė ją pristatė, iškart pretenzijas reiškia bendrovei „Lietuvos paštas”. Tačiau teisę teikti pašto paslaugas turi ir kitos įmonės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.