Artėjant pavasario sezonui citrusiniai vaisiai tampa beveik vienintele alternatyva obuoliams mūsų valgiaraštyje. Į citrusinių vaisių grupę įeina apelsinai, citrinos, greipfrutai ir mandarinai. Tačiau daugelis žmonių net nežino, kad citrusiniai vaisiai yra ne vien tik skanūs, bet ir labai naudingi mūsų organizmui. Taigi kitą kartą eidamos į parduotuvę jau žinosite, kada rinktis vieną ar kitą citrusinį vaisių, ir kuo jis bus jums naudingas.
APELSINAS
Šis vaisius yra natūralus antibiotikas, todėl rekomenduojama jį valgyti, kai sergama, nes gaunama dviguba nauda: numalšinamas troškulys ir naikinami mikrobai. Taip pat jis gydo nuo vitaminų trūkumo. Be to apelsinas turi daug vitamino C, taip pat vitaminų B1 ir B2, bei provitamino A. Taipogi šis vaisius puikiai degina riebalus!
CITRINA
Ji turi labai daug vitamino C, taip pat B ir P grupės vitaminų bei karotino. Šis vaisius tinka sergant avitaminoze, taip pat gydo geltą, akmenligę, tuberkuliozę ir net tinka vėžio ligų profilaktikai. Be to citrina puikiai šalina šlakus bei pigmentines dėmes, padeda žmogaus organizmui apsivalyti nuo sunkiųjų metalų bei mažina radiacijos poveikį. Taip pat įlašinus porą citrinos lašų į nosį galima sustabdyti kraujavimą.
GREIPFRUTAS
Šis vaisius puikiai tonizuoja organizmą, todėl jį rekomenduojama valgyti nusilpus ar pavargus. Taip pat jis puikiai gaivina bei turi daug vitaminų D, P, B1, C ir mineralinių medžiagų. Be to, suvalgius jo po maisto, pagreitėja medžiagų apykaita.
MANDARINAS
Tai vienas iš geriausių dietinių vaisių. Jį patariama valgyti, kai viduriuojama. O mandarinų sultys puikiai gaivina. Taip pat šis vaisius turi daug mineralinių medžiagų bei vitaminų C ir B1.
Reikės išbandyti pigmentines dėmes pašalinti su citrina, o jei nepavyks, tai liks tik pigmentinių dėmių šalinimas lazeriu, nes kitus liaudiškus būdus jau esu išbandžiusi 🙂