Išdavikai

Ar žinote, kad kūnas ir eisena atskleidžia labai daug mūsų paslapčių? Bioenergetinės psichoterapijos mokyklos atstovai (pradininkas W. Reich, dabartinis lyderis A. Lowen) moko žmones pakeisti savo gyvenimą, šalinant kliūtis kūne.

Iš eisenos neklystamai galime suprasti, ar asmuo iš tiesų yra seksualus. Nereikia nei kraipyti klubų, nei parodyti daug apnuoginto kūno, o tik žvilgt – viskas aišku. Seksualumą išduoda kūno minkštumas, plastiškumas. Jei žmogaus žingsniai elastingi, koordinuoti, neabejokime – jis nesipyksta su savuoju seksualumu.

Jei žmogaus eigastis kieta, jo kūnas įtemptas, eina nunėręs galvą žemyn, vadinasi jis kupinas vidinės įtampos. Nenustebtume, jei jis skųstųsi skausmais sprande ar nugaros viršutinėje dalyje ir pasakotų, kad gydytojas diagnozavo jam „druskas stubure”. Druskos čia niekuo dėtos, tiesiog jo sąnariai sukaustyti ir vaikšto jis ne lanksčiomis kojomis, o remiasi į žemę kojomis – kojūkais.

Jei asmuo gunktelėjęs, jo krūtinė įdubusi, o pilvas išsišovęs pirmyn, vadinasi jis nesąmoningai bando pabėgti nuo seksualinių baimių. Mat įtampa dubenyje ir šlaunyse sumažina asmens seksualinį jautrumą. Deja, taip atrodančių jaunuolių apstu mūsų gatvėse, kai jie išsirengia orams atšilus.

Jei žmogus kūprinasi, atrodo suglebęs, vadinasi jį kamuoja liūdesys ar rūpesčiai. Jei jis bando tai nuo kitų paslėpti ar pats sau paneigti, jo raumenys įsitemps, tačiau kūnas neišsities. Tad matysime žmogų – įtemptą klaustuką.

Jei asmuo jaučiasi nesaugus, yra kamuojamas nerimo ir baimių, jo eisena tampa nestabili. Atrodo, lyg jį mėtytų į šalis. Tai rodo įtampą kojų raumenyse (ir pėdose), todėl jis netvirtai remiasi į pagrindą.

Jei žmogus turi daug vidinių baimių, jis bando jas kompensuoti augindamas raumenis viršutinėje kūno dalyje. Tad toks plačiapetis, atkišęs rankas į šonus, eina krypuodamas į šalis. Nuo kūno toliau laikomos rankos padeda išsilaikyti vertikalioje padėtyje, tad apsaugo žmogų nuo baimės griūti, neišsilaikius ant kojų. Tokie žmonės paprastai pasižymi padidintu agresyvumu, kaip reakcija į vidinį nesaugumą.

Jei asmuo šleivoja ar eina vilkdamas kojas, vadinasi jis yra emociškai ir fiziškai pervargęs.

Jei asmuo yra išmokęs vaikščioti dėdamas pėdas V raide, t.y. pėdos pasuktos į išorę, reiškia jis pernelyg anksti vaikystėje buvo pratinamas tvarkos. Tad susidūrėme su „gera mergaite” ar „geru berniuku”.

Jei žmogus vaikšto įsitempęs lyg styga, nes to buvo išmokytas šokių būrelyje, tai išduos, jog jis nesaugus ir jaučiasi lyg būtų ant scenos stebimas žiūrovų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.