Manekenės yra „pernelyg liesos“

Keturi iš penkių vartotojų visame pasaulyje mano, kad manekenės ir daugelis moterų įžymybių yra „per liesos”, parodė šią savaitę paskelbto naujo tyrimo rezultatai.

Likus savaitei iki kasmetinio madų šou sezono pradžios, tyrimų kompanija „The Nielsen” atskleidė, ką apie moterų, žingsniuojančių pasaulio podiumais ir raudonais kilimais, figūrą mano 25 tūkst. žmonių 45 šalyse.

„81 proc. interneto vartotojų sutinka, kad manekenės ir įžymybės yra pernelyg liesos”, – pranešime spaudai teigė „The Nielsen” padalinio Europoje prezidentas Patrikas Dodas.

Šis tyrimas buvo atliktas po to, kai visame pasaulyje kilo pasipiktinimas madų industrijos propaguojamu liesumu, kuris, kritikų teigimu, skatina merginas nevalgyti.

Nuo anoreksijos mirus dviem Lotynų Amerikos modeliams, tokių mados sostinių kaip Niujorkas, Londonas, Milanas ir Paryžius vadovai praėjusią savaitę pažadėjo, kad podiumų merginos taps kiek apimlesnės.

„Nielsen” nustatė, kad Lotynų Amerikos vartotojai yra griežtai nusistatę prieš modelius „šakaliukus”. Minčiai, kad manekenės yra per liesos, pritaria 91 proc. argentiniečių ir 89 proc. brazilų.

Tyrimas internetu taip pat pa-rodė, kad moterų liesumo suvokimas susijęs su šalies gyvenimo kokybe.

Norvegija, Naujoji Zelandija, Šveicarija ir Australija yra labiausiai kritiškos madų industrijos atžvilgiu. Šiose šalyse tam, kad manekenės yra per liesos, pritaria 94 proc. respondentų.

Šios šalys nuolat įvertinamos aukščiausiais gyvenimo kokybės balais. Iš Australijos ir Naujosios Zelandijos taip pat yra kilę modeliai El Makperson (Elle Macpherson) ir Reičel Hanter (Rachel Hunter), garsėjančios sveika išvaizda.

„Šios šalys palaiko sveiko grožio supratimą ir kultūriniais sumetimais atmeta itin liesos figūros tipą, peršamą madų tendencijų”, – sakė P.Dodas.

Kitą savaitę Niujorke prasidės kasmetinis moteriškų drabužių demonstr avimo sezonas. Madų šou taip pat vyks Londone, Milane ir Paryžiuje, kur, kaip manoma, virs karštos diskusijos itin liesų modelių klausimu.

Tyrimas parodė, kad itin liesiems modeliams nepritaria 89 proc. JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos vartotojų.

Pasipriešinimas madų ir garsenybių industrijos propaguojamam įvaizdžiui kiek mažesnis Azijoje, tačiau jam vis tiek nepritaria dauguma respondentų.

Kad modeliai yra pernelyg liesi, mano tik 59 proc. vietnamiečių, 64 proc. indų ir 63 proc. japonų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.