Neringoje agitacija – su staigmenomis

Jei užsienietis per šiuos savivaldos rinkimus užklystų į Neringą, jis net nesuprastų, kad šiame kurorte vyksta arši politinė kova dėl mandatų Taryboje.

Taip yra dėl naujojo Rinkimų įstatymo, kuris itin apribojo partijų galimybę kabinti agitacinius plakatus – Neringoje numatytos vos šešios vietos, o kiekvienai politinei jėgai – tik po vieną plakatą.

Taip pat paaiškėjo, kad iš rinkiminių batalijų Neringoje bus pašalintas visas partijos „Tvarka ir teisingumas” (liberalai demokratai) sąrašas.

Per praėjusius savivaldos rinkimus politinės partijos galėjo kabinti savo agitacines priemones kur papuola ir taip maksimaliai pristatyti save rinkėjams.

Tačiau pakeitus šią tvarką, dabar leidžiama kabinti plakatus tik tam numatytose vietose.

Nidoje partijos plakatus galės kabinti dvejose vietose, tiek pat numatyta Preiloje, Juodkrantėje – tik vienoje vietoje. Ar atsiras plotas Pervalkoje, paaiškės artimiausiu metu. Kol kas šios gyvenvietės rinkėjai apie kandidatus gali sužinoti tik kitur.

Agitaciniai plakatai nebus kabinami specialiuose stenduose, kaip Klaipėdoje, – Neringoje bus išnaudojamos įvairios informacinės lentos. Beje, kol kas galima išvysti vos vieną kitą plakatą, nes partijos neskuba pradėti savo kampanijų.

„Mes ir patys nustebome, kai pamatėme, kiek mažai vietų įstatymas leidžia numatyti rinkiminei agitacijai. Išmatavome plotus ir paaiškėjo, kad partijoms teks tik po vieną plakatą skirtinguose stenduose kabinti”, – „Vakarų ekspresui” sakė Neringos apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Joana Mažeikienė.

Ji taip pat informavo, kad realiai rinkimuose dalyvaus ne 9, kaip buvo pradžioje, o tik 8 partijos.

„Pagal įstatymus, partijos sąraše privalo būti ne mažiau 10 kandidatų. Tiek ir turi liberaldemokratai, tačiau paaiškėjo, kad jų narys Ramūnas Kravcevičius nėra deklaravęs gyvenamosios vietos Neringos savivaldybėje. Jis registruotas kitame mieste ir tiesiog nepagalvojo, kad reikia susitvarkyti dokumentus. Dėl šių aplinkybių kreipsimės į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kuri anuliuos visą partijos sąrašą Neringoje”, – sakė J. Mažeikienė.

Liberaldemokratų sąrašo lyderis Algirdas Marčius mūsų dienraščiui tvirtino apgailestaujantis dėl klaidos ir nieko nekaltinantis.

„Čia jau mūsų problema. Labai sunkiai sekėsi surinkti kandidatus. Finansinių nuostolių nepatirsime, nes agitaciniai plakatai buvo numatyti bendri, gauti iš štabo Vilniuje””, – sakė šiais metais į Neringos valdžią nebepateksiantis kandidatas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Neringoje agitacija – su staigmenomis"

  1. egle

    Tai vis zurnalistai 😯 💡 😮

  2. isykele

    🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 💡 😯 👿 😡 😕 🙄 8) 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.