„Nevėžio” krepšininkai nugalėjo „Kalev/Cramo” komandą

Kėdainių „Nevėžio” krepšininkai po atkaklios kovos namų aikštelėje rezultatu 71:65 (15:26, 23:12, 15:18, 18:9) nugalėjo vieną pajėgiausių SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) antrojo diviziono komandų ir penktose rungtynėse iškovojo ketvirtąją pergalę.

„Kalev/Cramo” klubas rungtynes pradėjo spurtu 15:3 ir kėlinuko viduryje pirmavo 15:6. Estams pirmaujant 17:6 už neleistinus veiksmus aikštelėje diskvalifikuotas buvo C.Burlacu, o tuo pasinaudoję kėdainiškiai sumažino atsilikimą iki 6 taškų (11:17). Vis dėlto svečių krepšininkai po minutės pertraukėlės pataikė tritaškį, o po to K.Kanguras įdėjo kamuolį iš viršaus ir skirtumas tarp komandų vėl dviženklis (22:11). Po pirmojo kėlinuko svečiai iš Talino pirmavo 26:15, o Lietuvos krepšininkams niekaip nepavyko stabdyti T.Reedo ir K.Kanguro, kurie pelnė po 8 taškus.

„Nevėžio” krepšininkams sunkiai sekėsi mažinti skirtumą ir antrajame kėlinuke. Vis dėlto pagaliau pradėję pataikyti įprastus metimus, šeimininkai po truputį artėjo prie varžovų. Po antrojo tritaškio iš eilės „Nevėžio” atsilikimas sumažėjo iki 9 taškų, o po Andriaus Aleksandrovo dėjimo ir dviejų Gyčio Sirutavičiaus prasivežimų varžovų pranašumas ištirpo iki 3 taškų (29:32). Nors svečiai iš Estijos ir vėl padidino pranašumą iki 7 taškų, paskutinę kėlinuko minutę Tomas Rinkevičius išlygino rezultatą (36:36), o po dviejų kėlinukų rezultatas buvo 38:38.

Po didžiosios pertraukos svečiai spurtavo 10:0 ir jau pirmomis trečiojo kėlinuko minutėmis pirmavo 48:38. Vis dėlto šeimininkams pavyko sumažinti atsilikimą iki 4 taškų (44:48), tačiau užsivedę „Kalev/Cramo” krepšininkai nemažino tempo ir neleido lietuviams perimti iniciatyvos bei padidino persvarą iki 8 taškų (56:48). Vis dėlto šeimininkai nesiruošė pasiduoti ir parodę kovingą charakterį sugebėjo sumažinti atsilikimą ir po trijų kėlinukų varžovams paliko tik 3 taškų persvarą (56:53).

Paskutiniame kėlinuke „Nevėžio” krepšininkai ir toliau vijosi priešininkus, o likus žaisti 5 minutėms Gyčio Sirutavičiaus dvitaškis išlygino rezultatą (62:62). Praėjus minutei, tas pats G.Sirutavičius metimu iš vidutinio nuotolio pirmą kartą rungtynėse persvėrė rezultatą šeimininkų naudai (64:62). Estai skubėjo ir norėjo susigrąžinti persvarą kuo greičiau ir kuo paprasčiau, tačiau tolimi varžovų metimai buvo netaiklūs. Vis dėlto geresniu žaidimu negalėjo pasigirti ir šeimininkai, kurie likus daugiau nei pusantros minutės pirmavo 3 taškų skirtumu 67:64. Vis dėlto mačo pabaiga „Nevėžio” ekipai susiklostė sėkmingai. Nepaisant netaiklių baudos metimų, lietuviai išsaugojo pranašumą ir laimėjo rungtynes 71:65.

„Nevėžis”: G.Sirutavičius 16, T.Rinkevičius 15, Ž.Stankus 13, V.Kaukėnas 11 (10 atk.kam.).

„Kalev/Cramo”: T.Reedas 23 (12 atk.kam.), K.Kanguras 12 (8 atk.kam.), V.Kriisa 11 (8 atk.kam., 5 rez.perd.), K.Johnsonas 8.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.