Premjeras Tbilisyje išgirdo daug padėkų už Lietuvos poziciją ir pagalbą Gruzijai

Su oficialiu vizitu viešėdamas Gruzijoje šiandien Lietuvos Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas susitiko su Gruzijos Ministru Pirmininku Zurab Nogaideli.

Susitikimo metu abu premjerai konstatavo sėkmingą dvišalių santykių plėtrą, pabrėždami prekybinių ir investicinių projektų svarbą bei perspektyvas. Sutarta, kad reikia paspartinti kai kurių dvišalių sutarčių rengimą, aptarti būsimi vizitai, Premjeras G.Kirkilas pakvietė Z. Nogaideli atvykti į Lietuvą.

Ministras Pirmininkas Zurab Nogaideli padėkojo už Lietuvos pagalbą Gruzijos euroatlantiniams siekiams. Premjerai aptarė, kokiose konkrečiose srityse Lietuva gali Gruzijai padėti įgyvendinant Europos Sąjungos veiksmų planą. Gruzijos Vyriausybės vadovas pabrėžė poreikį aktyvesnio ES vaidmens taikiame konfliktų sureguliavime, ekonominiame ir prekybos ryšių su ES stiprinime bei vizų režimo Gruzijos piliečiams ateityje palengvinime.

Susitikimo metu taip pat kalbėta regioninio energetinio saugumo tema. Gruzijos ir Lietuvos premjerai pasidalino informacija apie energetinius savo šalių projektus, kurie orientuoti į diversifikuotus energetinius šaltinius ir jų teikimo būdus. G. Kirkilas kalbėjo apie Lietuvos ir Lenkijos ketinimą surengti viršūnių susitikimą energetiniais klausimais ir pakvietė Gruzijos atstovus jame dalyvauti. Ministras Pirmininkas Kirkilas taip pat pakvietė Gruziją prisijungti prie Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos rekonstrukcijos Afganistane misijos.

Beje, numatytas pusvalandį Gedimino Kirkilo susitikimas su Zurab Nogaideli dviese užsitęsė dvigubai ilgiau.

Šiandien Lietuvos Vyriausybės vadovas dar buvo susitikęs su Gruzijos užsienio reikalų ministru Gela Bežuašvili. Susitikimo metu buvo aptarta euroatlantinė Gruzijos integracija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.