Sužadėtinių ramybės sargai – šuo ir smauglys

Magijos teatro „DiArchy” iliuzionistę Dianą Gaičiūnaitę bei jos širdies draugą Virgilijų Dirmą grįžus į namus Druskininkų pakraštyje pasitinka grakštus ir judrus vokiečių aviganis Granas ir… imperatoriškas smauglys Princas. Iš pirmo žvilgsnio neįprastas kvartetas puikiai sugyvena po vienu stogu.

Pamatęs šeimininkus dresuotas smauglys nedemonstruoja jokių simpatijų, juolab nepuola jų pasitikti. Jis dieną naktį tyliai guli susirangęs nedideliame terariume ir tik atėjus laikui ėsti parodo savo laukinius medžiotojo instinktus. Tiesą sakant, medžioti jam ir nereikia – šeimininkai kartą per mėnesį parūpina smaugliui gyvą žiurkę. Vos išvydęs terariume besiblaškančią auką Princas akimirksniu ją sudoroja. Lygiai taip pat kaip ir laukinėje gamtoje – iš pradžių uždusina, o paskui ir praryja. Kai kam gali pasirodyti, jog tai žiauru, bet taip jau sutvarkyta pačios gamtos.

Šaltakraujis vienišius

Maždaug 3 metrų ilgio smauglys D.Gaičiūnaitės namuose gyvena jau 12 metų. Ir ne šiaip sau gyvena – Princas yra visavertis magijos teatro „DiArchy” komandos narys, ne kartą scenoje demonstravo savo sugebėjimus. Kartais Princui tenka pabūti ir fotomodeliu. Jo nuotraukos puikuojasi ne viename žurnale.

Nors po vienu stogu su smaugliu Diana gyvena daugiau nei 10 metų, namie juo rūpinasi iliuzionistės sužadėtinis Virgilijus. „Mūsų namuose šunimi rūpinasi Diana, o Princu – aš. Teisybę sakant, Diana šiek tiek prisibijo smauglio, nors jis nei nuodingas, nei turi tiek jėgos, kad keltų pavojų suaugusiam žmogui. Nebent supykęs gali įkąsti”, – sakė Virgilijus ir pridūrė, jog Princas nemėgsta žmonių draugijos ir geriausiai jaučiasi tada, kai niekas nedrumsčia jam ramybės.

„Kad ir kaip juo besirūpintum, grįžtamojo ryšio niekada nebus. Jokių jausmų ar emocijų Princas nerodo, juolab vargu ar jis skiria savus nuo svetimų. Nors šaltakraujis gyvūnas draugiškumu nespinduliuoja, užtat yra puikus pagalbininkas scenoje. Savo darbą jis atlieka sąžiningai. Kita vertus, mūsų senelis sakydavo, kad kai pripranti, smauglys – kaip ir šuo ar katė – tūno po sofa, šliaužioja iš kampo į kampą, jei nori, gali užsikelti ant kelių”, – tikino D.Gaičiūnaitė.

Smauglys krečia išdaigas

Nors Princas judrumu nepasižymi, kartais savo elgesiu priverčia šeimininkus ne juokais paprakaituoti. Antai sykį smauglys net savaitę buvo paslaptingai dingęs. Tąkart šeimininkams buvo dėl ko nerimauti, nes kone dukart už žmogų didesnis padaras galėjo rimtai ką nors išgąsdinti. „Visą savaitę ieškodami smauglio net pažaliavome, o jis, pasirodo, visą tą laiką susirangęs po lova tarp metalinių spyruoklių tyliai snaudė”, – pasakojo Virgilijus.

Buvo ir daugiau nuotykių, susijusių su Princu. Vienas įsimintinesnių nutiko lėktuve, kai neaiškiomis aplinkybėmis smaugliui pavyko ištrūkti iš specialaus narvo. Tąkart tik dėl atsitiktinumo niekas iš lėktuvo keleivių nepastebėjo į laisvę ištrūkusio smauglio. Diana sako neabejojanti, jog jei kas nors būtų pamatęs salone susirangiusį Princą, lėktuve būtų kilusi panika.

Iki susipažįstant su būsima nuotaka už šaltakraujo gyvūno priežiūrą atsakingas Virgilijus apie smauglius žinojo tiek, kiek ir daugelis mūsų – faktiškai nieko. Šiandien jaunojo verslininko žinios kur kas platesnės. „Aplinkybės privertė domėtis šiais gyvūnais. Visą reikalingą informaciją radau knygose bei specialioje literatūroje”, – patikslino bendrą ateitį su žymiausia Lietuvos iliuzioniste kuriantis vyras.

Vakarėliai sužadėtinių nežavi

Diana ir Virgilijus jau kurį laiką gyvena Druskininkų pakraštyje esančiame jųdviejų nuosavame name. Šalia baigiamo statyti namo – miškas ir visiška ramybė. Jokio triukšmo ar miestui būdingo šurmulio.

Laisvalaikiu iliuzionistė mieliau sportuoja, negu lankosi vakarėliuose. Diana sako, kad klubai ir restoranai jos nevilioja, o susitikti su draugais prie taurės vyno kur kas mieliau savo namuose. „Laisvu laiku tarp gastrolių mėgstu save palepinti SPA procedūromis: pagulėti sūkurinėje vonioje, pasikaitinti pirtyje, atsivėsinti baseine. Aktyvus sportas taip pat nesvetimas – dažnai kartu su šunimi bėgioju miške. Triukšmingi vakarėliai manęs kažkodėl nevilioja”, – atviravo D.Gaičiūnaitė.

Lemtinga pažintis – aukštai danguje

Virgilijus su Diana pažįstami nuo vaikystės. Abu gyveno toje pačioje laiptinėje, o būdami vaikai kartu kieme žaidė. Artimesnė judviejų pažintis įvyko vėliau. Ir ne ant žemės, o danguje. „Pamenu, skridau po atostogų Egipte, o ji – iš gastrolių. Išgirdęs lietuviškai šnekant užkalbinau. Apsikeitėme telefonais ir lėktuvui nusileidus Vilniuje išsiskyrėme. Tačiau jau kitą dieną susitikome Druskininkuose, savo namo kieme. Buvau apstulbęs, bet kadangi ji su broliu – magai, pamaniau, kad, matyt, taip ir turėjo nutikti”, – su šypsena prisiminė Virgilijus.

Verslininkas neslepia, kad draugauti su iliuzioniste iš pradžių buvo neįprasta, net sunku. Jis turėjo prisitaikyti prie neįprasto antrosios pusės gyvenimo būdo. Tačiau Virgilijus prisipažįsta, kad po daugelio draugystės metų nė negali įsivaizduoti, kad galėtų gyventi su įprastos profesijos moterimi. „Dianos veikla ir būdas mane tiesiog užbūrė”, – pridūrė V.Dirma.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.