Futbolas: žiemą – naujų klubų paieškos

Futbolininkai žiemą keičia darbo vietas. Lietuvos rinktinės gynėjui Andriui Skerlai ir puolėjui Robertui Poškui naujų klubų paieškos užsienyje užtruko.

Skerla pernai atstovavo Tomsko „Tom”. „Su Rusijos klubo vadovais jau buvo sutarta dėl naujo kontrakto, bet jie nutarė pakeisti sutarties sąlygas, o tai manęs netenkino. Vėliau buvau apšmeižtas, jog reikalavau nežinia ko. Dabar agentai man ieško naujo klubo”, – kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas.

Poškus turi galiojančią sutartį su Sankt Peterburgo „Zenit”, bet jam nepavyko įsitvirtinti Rusijos ekipoje, kurios vyriausiuoju treneriu pernai tapo žinomas Olandijos specialistas Dickas Advocaatas.

Šalies čempionas „Kaunas” į Edinburgo „Hearts” iki sezono pabaigos komandiravo dar du žaidėjus – gynėją Tomą Kančelskį ir atakuojantį saugą Liną Pilibaitį. Dabar Vladimiro Romanovo škotų klube yra jau dešimt Lietuvos futbolininkų.

Pernai Vilniaus „Žalgiriui” atstovavęs ir 10 įvarčių A lygoje įmušęs puolėjas Tadas Labukas vakar sakė pasirašęs trejų metų kontraktą su Rumunijos Galačio „Otelul”, į kurį gruodį perėjo buvęs Panevėžio „Ekrano” vartininkas Paulius Grybauskas. Turkijoje treniruočių stovyklą baigiančio „Otelul” peržiūroje dalyvavo ir gynėjas Tadas Gražiūnas, bet jam su „Otelul” nepavyko suderinti finansinių sąlygų. Gražiūnas pakviestas atvykti į Ukrainos Lugansko „Zarios” peržiūrą.

Šalies vicečempiono „Ekrano” gynėjui Arūnui Klimavičiui vakar Vilniuje atlikta nedidelė operacija, tačiau vasario viduryje jis su Maskvos „Dinamo” turėtų vykti į antrąją treniruočių stovyklą Olandijoje. Klimavičius „Dinamo” treneriams gerą įspūdį paliko per kontrolines varžybas Turkijoje. Kaip žinoma, šio Rusijos „Premjer” lygos klubo pagrindinis vartininkas yra Žydrūnas Karčemarskas.

Kitas „Ekrano” ir Lietuvos rinktinės gynėjas Gediminas Paulauskas, bandęs patekti į Rusijos Nalčiko „Spartak” ir Krasnodaro „Kuban” komandas, dabar yra išvykęs į Norvegijos „Fredrikstad”, kuris pernykščiame šalies čempionate užėmė aštuntąją vietą.

Naujo kontrakto su „Ekranu” nepanoręs pasirašyti saugas Aurimas Kučys su Krivoj Rogo „Krivbas” buvo išvykęs į Turkiją, bet Ukrainos klubas lietuviui sutarties nepasiūlė. Dėl ligos Kučys Turkijoje turėjo praleisti kelias kontrolines rungtynes.

Danijos antrojo diviziono „Herfolge” klubo žaidžiančiam vyriausiajam treneriui Aurelijui Skarbaliui po peržiūros tiko iš Mažeikių kilęs 20-metis saugas Rytis Leliūga, anksčiau rungtyniavęs Anglijos „Exeter” mėgėjų komandoje ir Norvegijos „Bryne”. „Herfolge” su pernai „Šilutei” atstovavusiu Mindaugu Pacevičiumi kontrakto nepasirašė.

Pernykščiame Latvijos čempionate priešpaskutinėje, septintojoje vietoje likusiai „Rigos” komandai naują sezoną atstovaus buvęs Klaipėdos „Atlanto” puolėjas Martynas Karalius bei „Žalgirio” saugas Andžejus Maksimovičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.