Seneliams abejonė: ar mažylė tikrai yra jų anūkė?

Šilališkių Kleopos ir Algirdo Vaitkevičių žilas galvas prislėgė rūpestis: kaip išsiaiškinti, ar prie policijos mašinos Vilmos pagimdytai dukrelei yra jie seneliai ar ne. Viena pusė aiškina vienaip, kita kitaip. Vilma visiems paskelbė, kad mergytė yra jos vyro Romo, o Romas to nepripažįsta.

Tariamieji seneliai

„Mes norėjome, kad Romas gražiai gyventų, mokiau Vilmą šeimininkauti, tačiau ši nenorėjo. Vaidindavo įsižeidusią, jeigu pareikšdavau pastabą dėl tvarkos, švaros. Kaip susipažino su sūnumi – aš nežinau. Jie visi trys: Vilma, Tomas ir Romas būdavo mūsų namuose, kartais ir vaišindavosi, nes vaikinai dirbo viename darbe. Gal praėjusių metų vasario mėnesį sūnus pareiškė, kad Vilma nori už jo tekėti ir tikisi, kad Tomas ją paliks ramybėje. Susirašė, rodos, turėjo reikalai pasikeisti, tačiau Vilma neapsisprendė. Kai tik Romas išeidavo į darbą, ji išeidavo iš namų ir visą dieną nebūdavo. Mažąjį Roką ji savaitei išveždavo pas Tomo tėvus į Pajūrį, savaitę klajodavo su vaiku. Mano pažįstamos pradėjo pasakoti, kad Vilma turgelyje prisiperka vaišių, o paskui abu su Tomu švenčia paupyje. Apie tai sužinojęs, mano sūnus nutraukė su ja ryšius, ir Vilma vėl pradėjo gyventi su Tomu. Kad ji nėščia mums nesakė”.

Tariamasis vaiko tėvas – Romas

„Su Vilma susipažinau darbovietėje per naujametinę šventę, nes dirbau kartu su Tomu. Jis ten dirbo pagalbiniu darbininku. Dažnai dėl įvairiausių priežasčių Tomas neateidavo į darbą. Po šventės jie abu ateidavo pas mane į namus. Tomas ateidavo neblaivus, triukšmaudavo, išdaužė durų stiklą.Vilma guodėsi, kad Tomas neduoda pinigų vaiko išlaikymui, girtauja ir man jos pagailo. Nutarėme susituokti, tikėdamiesi, kad Tomas paliks mus ramybėje. Praėjusių metų kovo 20 – ąją Civilinės metrikacijos skyriuje įregistravome santuoką, tačiau po to niekas nepasikeitė. Vilma vėl ieškojo galimybių susitikti su Tomu. Nenorėjo mokytis šeimininkauti. Pastebėjau, kad ji mano mamos pamokymų neklauso, įsižeidžia, nesirūpina buitimi. Galiausiai ji pradėjo išeiti iš namų ir visą dieną negrįždavo. Pažįstami pasakojo, kad ji vėl susitikinėja su Tomu. Nuo praėjusių metų gegužės mėnesio aš su Vilma lytinių santykių neturėjau ir gimusi mergytė negali būti mano dukra. Vilma meluoja, kad aš jos tėvas”,- dėstė savo motyvus Romas.
Vilma su Tomu ir sūneliu Roku praėjusį pirmadienį važiavo lankyti mažylės, kuri vis dar auga Klaipėdos ligoninėje, ten juos nuvežė Romo sesuo Rasa.
Daug kas užjaučia mažylę, gimusią tokiomis ekstremaliomis sąlygomis, nelauktą ir visų atstumiamą. Koks bus jos gyvenimas besiblaškančių savo jausmuose jaunų žmonių šeimoje? Ar meilė vaikui pažadins norą juo rūpintis ir sudaryti reikiamas augti ir vystytis sąlygas?
„Šilo aido” steigėjo A. Damulio iniciatyva buvo surinkta labdara, kurią paaukojo šilališkiai Zofija ir Juozapas Metrikiai, Vanda Tverijonienė, Zofija Rylienė. Gal pagerėjus buičiai, gims noras kurti darnią, rūpestingą, pavyzdingai prižiūrinčią vaikus šeimą. Tuo norime tikėti visi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.