Palangių įvairovė

Palangės – baigiamasis ne tik bendro lango vaizdo, bet ir viso kambario interjero akcentas. Patį gražiausią langą gali sugadinti nevykusiai apiforminta palangė.

Medžiagos, iš kurių gaminamos palangės, pačios įvairiausios. Pasirinkimas priklauso ir nuo inetrjero stiliaus, ir nuo klimato sąlygų.

Plastikinės palangės

Dabar gaminami plastikiniai langai nelaidūs šalčiui, triukšmui, atsparūs drėgmei ir mažiau reaguoja į tilumą, sklindančią nuo radiatorių.

Dažniausiai jie montuojami su tokiomis pat palangėmis. Plastikas gali būti dengtas laminuota plėvele, o jos spalvų pasirinkimas tikrai nemažas: baltas, marmuro, granito, medžio, malachito imitacijos ir t.t.

Prekant plastikines palanges būtina įsitikinti, kad jos atitinka gamybos standartus ir turi sertifikatus. Kokybiška palangė ekologiška ir nekenkia žmogaus sveikatai. Plastiko palangės labai tinka drėgnoms patalpoms.

Šiuolaikiniai plastiko palangių gamintojai jau išmoko kovoti su tokiais šios medžiagos trūkumais kaip geltonavimas nuo saulės spindulių poveikio. Specialiomis priemonėmis apdorotas plastikas apsaugomas nuo ultravioletinių spindulių ir spalvos nekeičia.

Plastikines palanges paprasta prižiūrėti – pakanka jas plauti vandeniu su valomosiomis priemonėmis be chloro.

Natūralaus akmens palangės

Kad ir kokių pranašumų turėtų plastikas, jis grožiu nenukonkuruoja natūralaus akmens. Akmuo tvirtas, atsparus drėgmei, ilgaamžis, tad iš jo pagamintos palangės ne tik gražios, bet ir funkcionalios. Akmeniui nereikia apsauginės dangos, ir prižiūrėti jį paprasta.

Dažniausiai palangės gaminamos iš marmuro ir granito. Granitas – itin tvirt a medžiaga, atspari mechaniniam ir temperatūrų poveikiui. Jis tinka ir vidaus, ir išorės apdailai. Granito palangė nenukentės nuo vandens, karščio ar šalčio, nesusibraižys nuo keraminių indų ar vazų.

Marmuras trapesnis, tačiau populiarus dėl savo dekoratyvinių savybių. Ant marmurinio paviršiaus nereikia statyti sunkių metalinių daiktų, karštų indų, reikia stengtis, kad jo nepaveiktų rūgštys ir šarmai.

Kaip alternatyva kaprizingajam marmurui gali būti aglomerato palangė, sudaryta iš maždaug 90 procentų marmuro ir 10 procentų polieterinės dervos. Tokia medžiaga stip0resnė nei natūralus marmuras, įvairesnės išvaizdos ir pigesnė.

Medinės palangės

Medis interjerui visada suteikia šilumos ir jaukumo. Medinės palangės puikiai dera ir šiuolaikiniame, ir kantri stiliaus interjere. Tinkamiausia mediena palangėms – ąžuolas. Jis tvirtas, gerai ištveria drėgmę, kondensato lašelius ir temperatūrų pokyčius. Ąžuolo tekstūra labai graži ir puošni. Tokios palangės dažomos spalvomis nuo šviesiai geltonos iki tamsiai rudos. Ąžuolas nesideformuoja nuo radiatorių šilumos, todėl tokios palangės labai populiarios.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.