Garsusis kulinaras J. Oliveris kviečia pasaulio garsenybes kovai už sveiką vaikų mitybą mokyklose

Garsusis kulinarinio šou „Oliverio šou”, kurį „Tango TV” rodo šeštadieniais 20.00 val., vedėjas vienas talentingiausių ir geidžiamiausių kulinarų pasaulyje Jamie Oliveris, kuris gegužės 27 dieną švęs vos 32-ąjį gimtadienį, kviečia pasaulio garsenybes prisijungti prie kovos už sveiką vaikų mitybą mokyklose.

Prieš metus pradėjęs itin sėkmingą novatorišką projektą Didžiosios Britanijos mokyklose, kuriose vaikai maitindavosi itin nesveikais pusfabrikačiais, greitai paruošiamais karštais užkandžiais ar šokoladiniais batonėliais, ir tapo vienais labiausiai nutukusių ir nesveikų vaikų pasaulyje, J. Oliveris nenurimsta – panašių pokyčių jis norėtų matyti ir viso pasaulio vaikų mokymo įstaigose.

J. Oliveris D. Britanijoje perėjo tikrus kryžiaus kelius, ko, tikriausiai, nebūtų padaręs žmogus „iš gatvės”. Žinomas veidas, puiki reputacija, kulinarinis TV šou ir didžiulė reklamos kampanija jam padėjo surinkti milžinišką būrį projekto rėmėjų. Vos per keletą mėnesių jos surinko 300 tūkstančių projektą palaikančių parašų, pristatė juos ir projektą pačiam Tony Blair’ui, kuris įstatymais nustatė vaikų mitybos standartus mokymosi įstaigose. Projektui įgyvendinti – šviežiems ir sveikiems maisto produktams bei gaminimo įrangai pirkti, vaikų kulinarijos pamokėlėms ir darbuotojų apmokymams J. Oliverio projektas iš vyriausybės gavo net 280 milijonų svarų sterlingų!!!

Tiesa, po metų peržvelgęs projekto rezultatus, J. Oliveris nebuvo labai patenkintas. Pasak jo, kol kas laimėta tik viena kova, o mūšis tęsiasi.

„Kas toks yra Jamie Oliveris, palyginti su Davidu Beckhamu ar Wayne’u Rooney? Šie sportininkai yra didžiausios jaunų žmonių stabai. Jei tokio kalibro žvaigždės, kurios randa kelią ne tik į vaikų, o ir į jų tėvų širdis, prisijungtų prie projekto, tėvai imtų klausyti vaikų, o vyriausybė tėvų. Tuomet kur kas sparčiau būtų keičiami įstatymai, atsirastų pinigų ir reikalai pajudėtų lengviau. Ir tai ne tik pagerintų moksleivių mitybą, bet ir turėtų kur kas daugiau naudos”, – neabejoja J. Oliveris.

Pasak jo, jei kiekvienoje šalyje didžiausios garsenybės – sporto, muzikos, TV ar kulinarijos autoritetai –imtųsi globoti ar inicijuoti panašius projektus, pasaulis iš tiesų taptų sveikesnis ir kokybiškesnis, o karas prieš nesveiką gyvenseną būtų laimėtas.

Virtuvės virtuozas ir kovotojas už sveiką mitybą Jamie Oliveris – šeštadieniais 20.00 val. per „Tango TV” „Oliverio šou”!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.