Už LNK „Gerumo dieną” suaukotus pinigus – moderniausias reanimobilis Baltijos šalyse

Šią savaitę skubi medicinė pagalba naujagimiams pradėta teikti nauju moderniu reanimobiliu, kuris nupirktas už LNK „Gerumo dieną” suaukotus pinigus. Naująjį reanimobilį gydytojai prilygina reaktyviniam lėktuvui.

Per praėjusią „Gerumo dieną”, skirtą neišnešiotiems kūdikiams paremti, LNK žiūrovai suaukojo 1.5 milijono litų. Ši suma buvo padalinta trims didžiausioms šalies ligoninėms, kuriose gimsta patys silpniausi neišnešioti kūdikiai.

550 tūkstančių litų buvo skirta Vilniaus universiteto vaikų ligoninei. Už 420 tūkstančių litų ligoninė įsigijo naujovišką reanimobilį. „Tai pirmas toks modernus reanimobilis Baltijos šalyse, jame yra pati naujausia ir moderniausia medicinė įranga, reikalinga saugiai vežti silpnus naujagimius ir palaikyti jų visas gyvybines funkcijas. Tai – reanimacija ant ratų”, – sako Arūnas Liubšys, VU Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas. Pasak A. Liubšio, reanimobilyje yra tokia puiki amortizacija, kad net įveikiant bordiūrus naujagimis jaučiasi saugiai kaip mamos pilvelyje.

Iki šiol ligoninė turėjo dešimties metų senumo reanimobilį, kurį medicinos įstaiga gavo kaip labdarą iš Šveicarijos vyriausybės. Senasis automobilis buvo tiek pasenęs, kad jame net nebuvo įmanoma reguliuoti temperatūros. Gydytojai pasakoja, kad kai karštą vasarą reikėjo naujagimį parvežti iš Lenkijos, medikai stojo pakelės parduotuvėse, pirko fasuotus ledų maišelius, glaudė juos prie inkubatoriaus, kad bent kiek jį atšaldytų ir naujagimis neperkaistų.

Už „Gerumo dieną” suaukotus pinigus ligoninė taip pat nusipirko dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus naujagimiams, kurie negali patys kvėpuoti. 100 000 litų kainavęs aparatas bus naudojamas Naujagimių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Neišnešiotiems naujagimiams nupirkti septyni dviejų modulių mobilieji monitoriai, su kuriais stebima naujagimių būklė – pulsas, kvėpavimas, širdies darbas, kraujo įsotinimas deguonimi. Ligoninė už Lietuvos žmonių suaukotus pinigus įsigijo ir septynis rankinius naujagimių plaučių ventiliacijos aparatus su deguonies maišytuvu ir tėkmės matuokliu. Šie aparatai labai šiuolaikiški ir reikalingi užtikrinti naujagimių pilnavertį kvėpavimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.