Moksleiviams – informacija apie vartotojų teises, pareigas ir atsakomybę

Pinigai ir skolos, atsakingas vartojimas, kodėl atsiranda priklausomybė nuo interneto, agresyvus šiuolaikinės reklamos poveikis – tai tik keletas iš daugelio jaunimui aktualių problemų, nagrinėjamų leidinyje „Europos dienoraštis 2007/2008. Pasirink protingai”, kurį rengia Europos kartos fondas kartu Lietuvos vartotojų institutu. Šis dienoraštis kartu su mokytojams skirta priemone Mokytojo vadovu Lietuvos mokyklas pasieks prieš naujus mokslo metus.

„Europos dienoraščio” tikslas – informuoti moksleivius apie jų kaip vartotojų teises, pareigas bei atsakomybę. Minėtame leidinyje yra apžvelgiami vartotojų apsaugos (skundimasis dėl netinkamos kokybės prekių ir paslaugų, maisto produktų ženklinimas, prekių ženklų vaidmuo šiuolaikinėje rinkodaroje) bei aplinkosaugos (oro užterštumas klimato kaita, alternatyvus kuras, vanduo, biologinė įvairovė) klausimai.

Europos dienoraštis leidžiamas 27 ES šalyse. Moksleiviai minėtą dienoraštį, o mokytojai Mokytojo vadovą gauna nemokamai. Kitiems mokslo metams Lietuvos mokyklos užsisakė daugiau, negu 58 000 egzempliorių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.