KTU rektorius traukiasi iš posto

Kauno technologijos universitetui (KTU) vadovavęs 67 – erių R. Bancevičius traukiasi iš rektoriaus pareigų. Apie tai pareikšta šiandien 13 val. KTU vykusiame naujojo Senato posėdyje. Iki rektoriaus kadencijos pabaigos R. Bancevičiui buvo likę dar ketveri metai.

R. Bancevičius pirmajame naujojo Senato posėdyje iškėlė savo kandidatūrą į Senato pirmininko postą bei paprašė išrinkus atstatydinti jį iš rektoriaus pareigų.

KTU Senatas balsų dauguma R. Bancevičiaus prašymą patvirtino. Taip pat priimtas nutarimas, kuriuo iki naujų universiteto rektoriaus rinkimų laikinai rektoriaus pareigas eiti paskirtas senatorius R. Bancevičius, o Senato pirmininko pareigas laikinai eis Senato pirmininko pavaduotojas.

Metų ir trejų mėnesių R. Bancevičiaus vadovavimas universitetui gali būti pripažintas neteisėtu. Dėl to beveik metus vyksta teisminiai ginčai tarp KTU ir KTU Studentų atstovybės, kuri savo teisumu įsitikinusi.

Kas pakeis susikompromitavusį R. Bancevičių rektoriaus poste, paaiškės po neeilinių rektoriaus rinkimų. Jų laiką sprendimu nustatys KTU Taryba.

Primename, kad R. Bancevičiaus teisėmis būti KTU rektoriumi suabejota po to, kai 2005 m. lapkričio 9 d. KTU senato posėdyje perkopęs 65-uosius rektoriumi jis buvo išrinktas be Studentų savivaldos pritarimo. Taip pažeidus LR Aukštojo mokslo įstatymo nuostatas, rengti naujus teisėtus rinkimus tuometį KTU Senatą ragino LR Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, Švietimo ir mokslo ministras, studentai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.