Sutartys sudarytos su beveik 500 gydymo įstaigų

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, teritorinės ligonių kasos bei gydymo įstaigos jau sudarė 483 kasmetines sutartis dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo bei apmokėjimo asmenims, apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu.

Daugiausia sutarčių pasirašė Kauno teritorinė ligonių kasa – 162 (iš jų 97 – privačios įstaigos), Vilniaus teritorinė ligonių kasa buvo pasirašiusi 124, Panevėžio – 79, Šiaulių – 66, Klaipėdos – 63 sutartis. Tai maždaug pusė planuojamų sudaryti sutarčių.

Tikimasi, kad šiemet teritorinės ligonių kasos sutarčių sudarys daugiau nei pernai, nes privačios gydymo įstaigos, teikiančios antrinio lygio ambulatorines ir dienos chirurgijos paslaugas, pateikia daugiau prašymų dėl sutarčių sudarymo 2007 m. Gana sklandžiai sudaromos sutartys ir su naujomis privačiomis gydymo įstaigomis. Verta pabrėžti, kad pasitarimai ir derybos prasidėjo dar prieš pusmetį, o šiuo metu su privačiomis gydymo įstaigomis pasirašytos 286 sutartys.

Sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas tikisi, kad sudarius daugiau sutarčių su privačiomis gydymo įstaigomis bus galima sumažinti pacientų eiles pas gydytojus specialistus – kardiologus, neurologus, endokrinologus, oftalmologus ir kt. Dažniausiai eilės susidaro tose įstaigose, kurios yra vienintelės šių konsultacijų teikėjos viename ar kitame regione, todėl pacientai neturi galimybės pasirinkti kitos gydymo įstaigos. Kuo daugiau bus paslaugų teikėjų, tuo bus daugiau galimybių pacientui pasirinkti geresnę gydymo įstaigą, gerės ir teikiamų paslaugų kokybė. Tai skatins sveiką konkurenciją tarp privačių ir valstybinių gydymo įstaigų siekiant suteikti pacientui kuo geresnio lygio medicinines paslaugas. Šiais metais asmens sveikatos priežiūros įstaigos skatinamos teikti daugiau ambulatorinių, dienos chirurgijos, dienos stacionaro ir trumpalaikio gydymo paslaugų.

Sutartis su gydymo įstaigomis planuojama pasirašyti iki sausio mėnesio pabaigos.

Gydymo įstaiga, pageidaujanti sudaryti sutartį, turi pateikti Kauno teritorinei ligonių kasai prašymą, licencijos, higienos paso-leidimo verstis ūkine veikla kopijas, nurodyti, kokias paslaugas planuoja teikti bei tų paslaugų apimtis, specialistų kvalifikaciją ir turimą įrangą, taip pat turi informuoti apie įstaigoje veikiančią kokybės kontrolės sistemą. Tuomet ligonių kasa, įvertinusi įstaigos pasirengimą teikti paslaugas pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus reikalavimus bei medicinos normas ir atsižvelgusi į siūlomų paslaugų poreikį, parengia sutarties projektą, paskui (jei dar reikia) įvyksta derybos.

Sutarčių pasirašymo procesas intensyvėja. Asmens sveikatos priežiūros įstaigos dėl paslaugų teikimo paraiškas galės pateikti bei pasirašyti sutartis iki kovo 1 dienos.

Parengta pagal Valstybinės ligonių kasos prie SAM Ryšių su visuomene skyriaus pateiktą informaciją

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.