Elektroninės prekybos bendrovės „MarkIT” apyvarta pernai išaugo trigubai

Bendrovės „MarkIT”, užsiimančios elektroninės prekyba IT įranga, konsoliduota apyvarta 2006 metais buvo 62,2 mln. litų. Šis rodiklis beveik tris kartus viršijo 2005 metų rezultatus, kuomet apyvarta siekė 18,6 mln. litų.

„MarkIT” apyvarta Lietuvoje praėjusiais metais beveik padvigubėjo – nuo 0,6 mln. eurų (2,07 mln. litų) 2005 metais iki 1 mln. eurų (3,45 mln. litų) pernai. Tikimasi, kad panašios augimo tendencijos išsilaikys ir šiemet. Stambiausiais bendrovės klientais Lietuvoje tapo tokios įmonės kaip „Hansabankas”, „Bitė Lietuva”, „Merck Sharp & Dohme”, „Seesam Lietuva” ir „Yazaki Wiring Technologies Lietuva”.

Praėjusių metų „MarkIT” apyvarta Estijoje sudarė 31,4 mln. litų, o Latvijoje – 4,1 mln. litų.

„Spartų apyvartos augimą lėmė nuosekli „MarkIT” plėtra ir konsoliduoti 2006 metų pradžioje įsigytų įmonių rezultatai”, – sakė „MarkIT” pardavimų viceprezidentas Lauri Haavas (Lauri Haav). Jo teigimu, IT įrangos pirkimas tapo įprasta bendrovių veiklos sritimi, o perkant internetu yra taupomos lėšos ir laikas.

Realiuoju laiku veikiančioje „MarkIT” sistemoje pateikiama informacija iš penkių didžiausių regiono įrangos tiekėjų. Sistemoje pateikiama 30 tūkst. pavadinimų prekių, o 12 tūkst. iš jų gali būti pristatytos ypač greitai. Iš viso 2006 metais per bendrovės elektroninę sistemą buvo pirkta 25 tūkst. kartų.

„MarkIT” generalinio direktoriaus Andreso Agasildo (Andres Agasild) teigimu, pagrindinis bendrovės tikslas yra tolimesnė elektroninių pirkimų sistemų plėtra Lietuvoje ir kitose rinkose. Pirmąjį šių metų pusmetį „MarkIT” pradės veiklą Čekijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

2006 metų pradžioje „MarkIT” įsigijo Suomijos elektroninio verslo bendrovę „E-Kanava” ir didžiąją Estijos elektroninės pirkimų sistemos „Zebra Information Systems” akcijų dalį. Praėjusių metų gruodį dalį „MarkIT” akcijų įsigijo keturių „Skype” įkūrėjų įsteigta investicinė bendrovė „Ambient Sound Investments”.

Per artimiausius pusantrų metų „MarkIT” į elektroninio pirkimo sistemų tobulinimą ir plėtrą į penkias naujas Centrinės bei Rytų Europos rinkas ketina investuoti 6,6 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.