NT vystytojai sieks dialogo su Vilniaus rajono valdžia

Nekilnojamojo turto plėtra Vilniaus rajone susidomėję vystytojai bando ieškoti kompromisų ir dialogo su rajono valdžia. Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) iniciatyva organizuotame verslininkų susitikime su Vilniaus rajono savivaldybės atstovais diskutuota apie bendrajame plane numatytas investavimo galimybes ir su tuo susijusias problemas.
Daugiau nei 50 šalies nekilnojamojo turto rinkoje aktyviai veikiančių bendrovių vienijančios Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) direktoriaus Jono Ragausko teigimu, šis investuotojų ir rajono savivaldybės atstovų ir specialistų susitikimas – tai pirmas žingsnis aiškaus dialogo link.
„Asociacijos narius labiausiai domina bendrajame plane numatytos plėtros galimybės. Investuotojai nori žinoti konkrečius bendrojo plano sprendinių priėmimo terminus, pagrindines koncepcines kryptis, prioritetus, kad būtų galima planuoti konkrečias investicijas”, – sakė LNTPA direktorius Jonas Ragauskas.
Pasak J. Ragausko, tikimasi, kad užsimezgęs dialogas nenutrūks ir kad Vilniaus rajono valdžia atsižvelgs į asociacijos narių pastabas, teikiamus siūlymus, jog susitikimo metu ne kartą minėtas bendradarbiavimo siekis neliks tuščiu pažadu.
Vilnaus rajono merės Marijos Rekst teigimu, Vilniaus rajono teritorijos bendrojo plano rengimas užsitęsė dėl pasikeitusio teritorijų planavimo įstatymo, strateginio poveikio aplinkai vertinimo, tačiau, anot jos, savivaldybės taryba ne kartą svarstė bendrojo plano rengimo problemas ir yra suinteresuota, kuo greičiau turėti parengtą ir patvirtintą bendrąjį planą.
„Rajono savivaldybės taryba vienareikšmiškai pasisako už darbo vietų kūrimą ir verslo plėtrą Vilniaus rajone. Priimta nemažai atskirų sprendimų, leidžiančių rengti specialiuosius planus”, – tikino Vilniaus rajono merė.
Pasak Vilniaus rajono savivaldybės Vietinio ūkio ir teritorijos planavimo skyriaus vyriausiosios specialistės Audronės Ercmonaitės, 2006 -aisiais metais įvyko Vilniaus rajono teritorijos bendrojo plano koncepcijos krypčių ir strateginių pasekmių aplinkai vertinimo viešas aptarimas. Savivaldybė žada, kad gyventojų ir verslininkų pasiūlymai bus apibendrinti ir teikiami svarstyti savivaldybės tarybai. Bendrąjį planą tvirtinti ketinama 2007m. birželio mėn.
Jau trečius metus veikianti LNTPA jungia didžiausias šalies nekilnojamojo turto bendroves ir siekia aiškių ir vienodų sąlygų verslui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.