Penktadienį klube “Woo” – garsenybė iš Japonijos

Vasario 2 d. Vilniaus klube „Woo” gros Japonijos elektroninės muzikos gigantas – Takaaki Itoh. Vieninteliam pasirodymui Baltijos šalyse atvykstantis atlikėjas teigia paruošęs daug staigmenų „Techstylism” agentūros organizuojamo renginio „I Love Technologies” lankytojams.

Tarptautinė spauda Takaaki Itoh tituluoja pagrindiniu „tekančios saulės” šalies elektroninės muzikos eksportuotoju pastaruoju metu. Pirmąjį įrašą „Action EP” į pasaulinės muzikos rinkos rankas atidavęs dar 1998 metais, šiuo metu talentingasis japonas didžiuojasi išleidęs daugiau nei 60 vinilinių plokštelių tokiose pasaulinio garso įrašų kompanijose, kaip „Majesty”, „Stimulus”, „Sheep”, „Tsunami” ar „MB Selektions”.

Pasaulinės Takaaki karjeros pradžia siejama su Chicago house ir techno muzikos grandais Felix Da Housecat bei Mike Dearborn, kurie pirmieji įtraukė japono kūrinius į savo dj chartus. Tai tapo tramplinu jaunam atlikėjui iš pogrindžio į visų kontinentų šokių aikšteles. Šiandien niekas nebesistebi radęs Takaaki Itoh vardą Surgeon, Regis, Oscar Mulero, Marco Bailey top kūrinių sąrašuose, o Slovakijos techno muzikos scenos didvyris Rumenige vadina jį mėgiamiausiu dj’umi.

Nei kūryboje, nei grodamas klubuose ar festivaliuose, japonas neapsiriboja vienu stiliumi, vieną kartą stebindamas puikiu minimal muzikos, IDM ir ambient muzikos miksu, kitą kart drebindamas šokių aikštelių lubas „offbeat” techno. Kaip prisipažista pats Takaaki, jam įtaką daro įvairūs atlikėjai – Brian Eno, Nitzer Ebb, Carl Craig, Jeff Mills, Mathew Jonson ir priduria, kad visada dj seto metu jam per mažai laiko sugroti visus kūrinius, kuriuos norėtų.

Su tokiais Japonijos elektroninės muzikos žymūnais kaip Ken Ishii, Fumyia Tanaka ar Takkyu Ishino lyginamas atlikėjas jau grojo daugiau nei 40 valstybių visame pasaulyje. Vien per pastaruosius penkerius metus Takaaki Itoh spėjo išmėginti „Mayday”, „Awakening”, „Reaktor”, „Sziget” festivalių scenas ir jau šį penktadienį linksmins lietuvius Vilniuje.

Žymiajam japonui talkins vakarėlio rezidentai Pagalvė ir Hallucin, jauni ir perspektyvūs minimal bei tech-house muzikos dj’ai Esse ir Nostra bei Lietuvos elektroninės muzikos scenos senbuvis Pranza, neseniai gavęs apdovanojimą už geriausią gruodžio mėnesio miksą publikuotą portale djscene.lt.

Vakarėlio vizualizacijomis rūpinsis videomenininkas Syrtha, koncertuojantis su grupe „FusedMarc”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.