Iš spintos vogė tėvo tūkstančius

Tėvą apvogęs vaikinas kaltino gimdytoją neįvykdžius pažado jį auginti.

Prieš trejus metus dar nebūdamas penkiolikos Donatas Baliūnas su geriausiu draugu Justu Kirgicku pavogė didžiulę pinigų sumą. Įšlaužę D.Baliūno tėvo buto užraktą jie išnešė spintoje paslėptus 49 tūkstančius litų.

Kiek anksčiau Donatas tėvo spintoje aptiko slėptuvę, kurioje buvo krūva banknotų, ir pasiėmė 3 tūkstančius litų.

Tada dar keturiolikmečiai D.Baliūnas ir J.Kirgickas už vogtus pinigus nusipirko po automobilį, važinėjo po Lietuvą, švaistė litus į kairę ir dešinę, o po poros savaičių grįžo tuščiomis kišenėmis.

Vakar abu jau pilnametystės sulaukę, bet taip ir nebaigę 9 klasių vaikinai stojo prieš teismą. Jie prisiekinėjo dirbsią ir grąžinsią pavogtus pinigus, tačiau tikrosios tiesos vis dėlto nepasakojo.

D.Baliūnas kaip gerai išmoktą eilėraštį dėstė, kad tėvą apvogė apimtas nuoskaudos dėl neįvykdyto pažado. Berniukui buvo 10 metų, kai tėvai išsituokė. Vaikas dažnai lankydavosi pas tėvą ir girdėdavo pažadą, kad jie gyvens kartu. Kai suprato, kad tėvas niekada neparsives jo į savo namus visam laikui, sugalvojo atkeršyti.

Vaikino tėvas stebėjosi tokiu sūnaus poelgiu, juolab kad jų santykiai visada buvo geri. Tačiau kai vaikinas parsirado iššvaistęs tėvo pinigus, taip gavo nuo jo pylos, kad atsidūrė ligoninėje. Vakar teisme aistros jau nebekunkuliavo. Tėvas buvo pasiryžęs atleisti ne tik sūnui, bet ir jo draugui, jei tik jie raštu įsipareigos grąžinti pavogtus pinigus.

Kol kas nežinia, kiek kuris vaikinas turės grąžinti. Kaltinime teigiama, kad jie abu pavogė 49 tūkstančius litų, tad ir grąžinti turėtų po lygiai. Tačiau J.Kirgickis aiškino iš draugo gavęs tik 12 tūkstančių litų.

Šioje istorijoje stebina ne tik vaikų ir tėvų santykiai, bet ir tai, jog paaugliai sugebėjo įsigyti automobilius, jais važinėti po Lietuvą, o nutverti išsipirkti kyšiais. Kaip suaugę jie parduotuvėse pirko automobilių apdailos detales, užsakinėjo mašinų remontą ir buvo apgauti meistrų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.