Šešiametę apkandžiojo kaimynų aviganis

Klaipėdos rajone nuo kaimynų šuns nukentėjo gatvėje žaidusi 6-metė. Medikai mano, jog žaizdoms užgijus ant mergaitės kūno liks randai.

Užvakar Klaipėdos rajono policija užregistravo 33 metų Jakų kaimo gyventojos pareiškimą, kad praėjusį penktadienį jos šešerių metukų dukrą Ramunių gatvėje apkandžiojo kaimyno Jono Sudžiaus šuo. Dėl šio įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vakar nuo šuns nukentėjusi mergaitė, lydima močiutės, lankėsi Klaipėdos vaikų ligoninėje – čia jai perrišamos gyjančios žaizdos. Anot gydytojo ortopedo-traumatologo Mindios Kasradzės, mergaitės žaizdos gyja.

Mažametei padarytas nesunkus kūno sužalojimas – šuo sukandžiojo rankas ir kojas. M. Kasradzė prognozuoja, kad žaizdoms užgijus liks randai.

Penktadienį gatve namų link ėjusią šešiametę užpuolė grandinę nutraukęs ir iš kiemo išbėgęs J. Sudžiaus šuo, greičiausiai, Azijos aviganis – jis ją pavertė ant žemės ir ėmė kandžioti.

Mergaitės klyksmą išgirdo kaimynai.

„Gerai, kad šalia sniegą kasęs kaimynas sugriebė šunį ir atitraukė nuo anūkės. Priešingu atveju dar neaišku, kaip viskas būtų pasibaigę”, – pasakojo nukentėjusiosios močiutė Zita Narbutienė.

Beje, tuo metu pro šalį važiavo du automobiliai, pilni vyrų. Abi mašinos sustojo, o jose sėdėję žmonės tik žiūrėjo, kaip vienomis šlepetėmis avėjęs minėtas kaimynas tramdo šunį.

Į įvykio vietą iš karto buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba bei policija. Nugabenus mergaitę į ligoninę, šuns dantų padarytos septynios žaizdos susiūtos.

Anot močiutės, šoką patyrė ne tik anūkė, bet ir jos sesuo. Mergaitės ir dabar dar krūpčioja, blogai miega. Joms prireikė psichologo pagalbos.

Artimuosius labai papiktino tai, neva šuns šeimininkas prašęs vieno įvykio liudytojo, kad šis papasakotų, jog mergaitė erzino šunį.

„Jis per incidentą net neišėjo šuns pasiimti. Po nelaimės J. Sudžius siūlė savų gydytojų pagalbą, tačiau mus tenkina ir Klaipėdos vaikų ligoninė”, – pasakojo Z. Narbutienė, tikinusi, esą šis šuo dar anksčiau apkandžiojęs vieną kaimynų vaiką.

Vakar mergaitės tėvas Marius Narbutas žadėjo, kad kreipsis į teismą dėl materialinės bei moralinės žalos atlyginimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.