Bardų klubas prisistatė sostinėje

Siaučiant žiemos pūgai „Elfų teatro” salėje Vilniuje šilumos netrūko: savaitgalį susirinkusią publiką čia kaitino dainuojamosios poezijos atlikėjai bardai

Sostinėje dainuojamosios poezijos vakarą surengė į Raseinių bardų klubą susibūrę dainuojamosios poezijos kūrėjai ir atlikėjai. Nors bilietai į renginį nebuvo itin pigūs, tuščių vietų beveik nebuvo. Akivaizdu, kad jaunimas domisi ne vien populiariąja muzika.

Dauguma atėjusiųjų pasiklausyti bardų – studentiško ir net moksleiviško amžiaus klausytojai. Tačiau tarp jų buvo galima sutikti ir ne vieną vyresnio amžiaus tokios muzikos mėgėją. Vienas iš jų -žinomas aktorius bei dainų atlikėjas Olegas Ditkovskis, šį kartą su malonumu sėdėjęs tarp žiūrovų ir vėliau nepamiršęs pasveikinti pasisekusio renginio organizatorių bei dalyvių.

Scenoje šįkart pasirodė ir gana žinomi, ir mažiau publikai pažįstami atlikėjai. Kai kurie net buvo kviečiami į sceną pakartoti savo kūrinių, pavyzdžiui, išskirtinio publikos dėmesio sulaukęs vilnietis Domantas Razauskas. Publikai savo dainas atliko dešimt atlikėjų: bardų klubo steigėjas raseiniškis Kastytis Petryla-Kąstis, neseniai savo kūrybos kompaktinę plokštelę išleidęs Saulius Lapėnas, kaunietis poetas ir tikras panašių renginių senbuvis Edmundas Janušaitis. Itin šiltai publika sutiko Ovidijaus Jucio ir Ievos Narkutės duetą, žemaitiškai dainuoti nepabūgusį vilnietį Povilą Girdenį. Plojimų ir publikos dėmesio netrūko ir kitiems šį vakarą ant scenos lipusiems ir savo kūrybos dainas traukusiems bardams.

Pasak pirmojo oficialaus Raseinių bardų klubo prezidento Petrylos, maždaug prieš metus įsteigta organizacija šiuo metu vienija dvylika bardų iš įvairių šalies miestų. „Koncertas Vilniuje buvo skirtas prisistatyti publikai ir pasirodyti, kokie esame”, – sakė pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.