K. Šiliausko liga – galvosūkis valdžiai

Iš pareigų už įvairius nusižengimas atleistas Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (KRAAD) vadovas Kęstutis Šiliauskas puoselėja savo likimo brolių valstybės tarnautojų tradicijas – aplinkosaugininkas netikėtai susirgo.

Toks jo poelgis mokesčių mokėtojams kirs per kišenes, o Aplinkos ministerijos (AM) atstovai grūmoja kumščiais ir rengiasi tikrinti, ar K. Šiliauskui nedarbingumo pažyma išduota pagrįstai.

„Jis puikiai viską žinojo. Departamento vadovas mums pamojavo kažkokia pažyma, tačiau kreipsimės į ją išdavusią gydymo įstaigą, nes atleistų iš darbo valdininkų pomėgis staiga susirgti ir dar kurį laiką gauti algą yra ydingas”, – „Vakarų ekspresui” sakė AM Teisės ir personalo departamento direktorius Robertas Klovas.

Gamtos nebesaugos

Aplinkos ministras Arūnas Kundrotas įsakymą atleisti iš užimamų pareigų K. Šiliauską pasirašė sausio 19 dieną, tačiau šis dokumentas įsigaliojo po keturių dienų – KRAAD vadovui buvo duota laiko perleisti darbus pavaldiniams, sutvarkyti dokumentus.

Tačiau „Vakarų ekspreso” šaltiniai informavo, kad atleistasis aplinkosaugininkas susirgo. Tai patvirtino ir K. Šiliausko pavaduotojas Rolandas Aušra sakydamas, kad šefas neretai skųsdavęsis sveikatos problemomis, jam tekdavę vykti į reabilitacijos įstaigas.

Mūsų dienraščiui su pačiu K. Šiliausku pavyko susisiekti mobiliuoju telefonu bei pasiteirauti, kokios sveikatos problemos jį užgriuvo.

„Jei jūs į mano situaciją patektumėte, sužinotumėte. Man labai pakilęs kraujospūdis, skauda galvą. Aš nežinau, kiek laiko sirgsiu, nes sveikatos juk nepaklausi. Dabar tiesiog smegenys verda”, – sakė K. Šiliauskas.

Paklausus, ar jau ieškosi darbo bei į kurią sritį taikosi, vis dar teorinis KRAAD direktorius teigė į AM sistemą kojos kelti neketinantis.

„Aktyviai ieškau darbo. Tikrai nemanau, kad dirbsiu aplinkosaugos srityje. Man atleidimas buvo netikėtas, nes negali žinoti, ką darbdaviai galvoja”, – sakė nuo 1992 metų AM sistemoje dirbęs K. Šiliauskas.

Taškas nepadėtas

AM Teisės ir personalo departamento vadovas R. Klovas į žinią apie K. Šiliausko ligą reagavo neigiamai.

„Jis nedarbingumo pažymą gavo tą pačią dieną, kai tik įsigaliojo ministro įsakymas atleisti iš darbo. Faksu gavome tik pažymos kopiją, tačiau būtina patikrinti, ar pažyma išduota pagrįstai. Praktika, kai atleistieji iškart suserga, – bloga. Tai kažkokia mada. Kreipsimės ir į teisėsaugos institucijas dėl galimai spekuliatyvių veiksmų. Įžvelgiame piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi”, – teigė R. Klovas.

Valdininkas patikino, kad K. Šiliausko bandymai per teismus grįžti į darbą esą pakenktų jam pačiam, nes šio aplinkosaugininko nusižengimų sąrašas – ilgesnis nei buvo skelbta.

„Dabar mes nenorime viešinti informacijos, nes žmogus jau atleistas. Įrodymų dėl neskaidrios jo veiklos būtų ir daugiau. Atskirą tyrimą dėl galimai nepagrįstų mokėjimų atlieka ir auditoriai”, – pasakojo AM valdininkas.

Jis netiesiogiai patvirtino kalbas, esą A. Kundrotas jau seniai norėjo pašalinti iš sistemos K. Šiliauską, apie kurio įtartiną veiklą žinojo daugelis.

„Suprantate, privalome griežtai vadovautis įstatymais, rinkti tik faktus, o tai užtrunka. Neretai pasensta informacija, stinga įrodymų. Po to, kai savo tyrimą pradėjo speciali ministerijos kontrolės grupė, ėmė kilti vis nauji skandalingi faktai. Taškas tikrai dar nepadėtas ir naujienų dar gali būti”, – tikino R. Klovas.

Iš mokesčių mokėtojų pinigų už vieną nedarbingumo mėnesį K. Šiliauskas gaus per 3 tūkst. litų. Mėnesinė jo alga, šaltinių KRAAD teigimu, – per 3,7 tūkst. litų. Išeitinės kompensacijos aplinkosaugininkas neturėtų gauti.

AM atstovai tvirtino, kad konkursas KRAAD direktoriaus pareigoms užimti turėtų būti paskelbtas per dvi savaites. R. Klovas tikino, kad reikalavimai kandidatams bus itin griežti.

Oficialiai K. Šiliauskas iš pareigų pašalintas už tai, kad padarė žalos valstybės turtui ir ne kartą nusižengė pareiginėms instrukcijoms.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.