Tolerancijos žmogumi tituluotas vaikų psichologas

Šeštadienį Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje „Sugiharos fondas – diplomatai už gyvybę” paskelbė 2006 metų Tolerancijos žmogų.

Juo tapo psichologas, Vilniaus vaikų linijos vadovas Robertas Povilaitis.

Tolerancijos titului dar buvo nominuoti žurnalistas Romas Sakadolskis ir aktorius Arkadijus Vinokuras.

Kaip skelbiama apdovanojimo diplome, R.Povilaitis apdovanotas už tylų nuolatinį darbą, mažinant neapykantą ir susvetimėjimą mūsų visuomenėje, pastangas sukurti saugų vaiko pasaulį. „Įsteigę pagalbos vaikams telefono liniją ir internetinį puslapį, pamatėme, kad neužtenka tik bendravimo su smurtą, patyčias patiriančiais vaikais, – „Kauno dienai” sakė R.Povilaitis. – Mokyklose labai prasta situacija, vaikų tarpusavio patyčios, smurtas jau tapo kasdienybe. Tik po rezonansinių įvykių pamatome problemas, tačiau smurtas, žiaurumas neatsiranda iš nieko – iki kraštutinių atvejų būna ilgas kelias, būtent tada reikia tuo susirūpinti, kol neįvyksta tragedija.”

Psichologas sakė, kad vaikų linijos darbuotojai, siekdami pakeisti situaciją, rengia daug seminarų pedagogams, kuriuose ieškoma būdų gerinti klimatą mokyklose. R.Povilaitis pernai gegužę inicijavo akciją „Mėnuo be smurto prieš vaikus”.

Metų Tolerancijos žmogus paskelbtas jau šeštą kartą. Fondas, kurio tikslas ne tik saugoti garsaus Japonijos diplomato Čijūnės Sugiharos atminimą, bet ir skleisti pilietinės visuomenės bei tolerancijos idėjas, ketina ir toliau skatinti laisvų piliečių visuomeninį ryžtą nesitaikstyti su reiškiniais, kurie kelia grėsmę visuomenės atvirumo ir liberaliosios demokratijos ateičiai.

Kasmetinis apdovanojimas skiriamas Lietuvos piliečiui, kuris savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stoja prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisako prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame šalies gyvenime.

Tolerancijos žmogus apdovanojamas skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtu atminimo medaliu, diplomu ir Litvakų fondo paskirta 5 tūkst. litų vardine premija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.