Šaltis baudė namų darbų neparuošusius vairuotojus

Automobilių reikmenų parduotuvės ir servisai pagaliau sulaukė vadinamųjų žieminių klientų.

„Šaltis – kaip teisėjas. Jis nuteisė tuos, kurie buvo jam nepasiruošę”, – apie praėjusią savaitę sulauktus klientus „Autosalonui” sakė „Kemi” tinklo Klaipėdos serviso vadovas Evaldas Matilionis.

Jei kalbėtume švelniau, galėtume pasakyti, kad šaltis yra vairuotojų mokytojas – kartą nebepaleidęs savo automobilio variklio dėl minusinės temperatūros „nužudyto” silpno akumuliatoriaus pirksi naują, paslydęs su plikomis padangomis – ieškosi naujų žieminių, o į bakelį pilsi ir esant -15 Celsijaus neužšąlantį langų plovimo skystį.

„Žmonės pradeda suvokti, kad žiemai reikia ruoštis iš anksto. Galbūt todėl pastarosiomis dienomis pasnigus ir spustelėjus šalčiams sulaukėme ne itin daug tokių „žieminių” klientų. Pavyzdžiui, nuo pirmadienio padangas keistis atvažiavo tik vienas žmogus.

Kita vertus, mūsų klientai važinėja naujesnėmis mašinomis, jos tikrinamos pagal garantinius terminus, todėl ir problemų kyla mažiau”, – teigia „Solorinos” serviso atstovas Vytautas Butkus.

Vis dėlto rūpesčių klaipėdiečiai vairuotojai turėjo.

„Jų padaugėjimas servise yra. Tai tie, kurie nebuvo pasiruošę žiemai ir manė, kad ji šį sezoną nebeateis. Problemos žieminės – durelių ir spynelių užšalimas, akumuliatoriai, stabdžiai. Dėl dyzelinių variklių daug rūpesčių nebuvo – dar ne tokie baisūs šalčiai. Nepalyginsi su praėjusiais metais, kuomet tokiu metu buvo daugiau nei 20 laipsnių šalčio”, – sakė E. Matilionis.

Rankas praėjusią savaitę trynė ir padangų pardavėjai, turbūt dėkodami Klaipėdos gatves valantiems komunalininkams, kurie vairuotojams leido įsitikinti, kuo naujos žieminės, tarp jų – ir dygliuotos, yra geresnės už naudotas ar net vasarines.

„Buvo dienų, kai pardavėme po keliasdešimt vienetų padangų, vos spėjome suktis. Klientų padaugėjo visu 100 procentų”, – džiaugsmo dėl iškritusio sniego neslėpė bendrovės „Klaipėdos Melga” direktorė Snieguolė Tamašauskienė.

Anot jos, iki šiol atsiranda vairuotojų, dar važinėjančių su vasarinėmis padangomis.

„Tikrai tokių yra. O praėjusią savaitę pagaliau atvažiavo ir tie, kurie dar rudenį nusipirko naujas žiemines padangas, tačiau iki šiol jų nepasikeitė ir laikė pas mus”, – teigė direktorė, pridūrusi, kad mažėja perkančiųjų dygliuotas padangas, nors esant tokiai miesto gatvių būklei, kaip dabar, tai – tinkamiausias automobilių „apavas”.

Šaltis pagyvino ir prekybą akumuliatoriais.

„Padaugėjo pirkėjų, ir gana stipriai. Kreipiasi tie, kurių silpnus akumuliatorius pribaigė minusinė temperatūra. Pakako ir tų kelių laipsnių žemiau nulio. Stengiamės paaiškinti, kad geram, naujam akumuliatoriui nebaisi jokia temperatūra”, – sakė bendrovės „Perpetuum mobile” parduotuvės vedėjas Alfonsas Ragaišis.

Sniegas bei šaltis privertė pasirūpinti ir smulkmenomis, be kurių dažnai rytą net neįlipsi į automobilį.

„O taip, „žieminių” pirkėjų turim daug. Ieškomiausios prekės – skystis langams, durelių gumų prišalimo padedantis išvengti aerozolis, specialūs preparatai variklio paleidimui, žinoma, šluotelės, gramdikliai, akumuliatoriai. Pirmadienį, snieguotą dieną – valytuvų šluotelės, – vardijo vienos „Autoaibės” parduotuvių uostamiestyje vadybininkas Mindaugas Petryla.

Anot jo, vienas kitas ieškojo ir naujų padangų.

„Kenčia mūsų vairuotojai iki galo, ir tik kilus problemoms apsirūpina būtiniausiais reikmenimis”, – „Autosalonui” reziumavo vadybininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.