Televizija svajonių neišpildo

Kas antras jaunuolis Lietuvoje nori patekti į TV eterį. Kam likimas itin dosnus, tam svajonės visada išsipildo. Bet dėl to nereikėtų pernelyg džiūgauti, nes dabar naujų žvaigždžių karjera televizijoje tęsiasi neilgai – dvejus arba trejus metus.

Šiandien vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų patekti į televiziją – užpildyti anketą į kurį nors vieną iš dviejų realybės šou – „Kelias į žvaigždes” arba „Dangus” – ir kantriai laukti atsakymo. Jei būsite pakviesti į atranką ir ją sėkmingai įveiksite, pusė kelio jau įveikta. Tačiau tai dar nereiškia, kad jūs televizijoje liksite ilgiau nei tęsis muzikinis projektas.

Bet pažiūrėkime, ką muzikiniai realybės šou padaro su dalyvių svajonėmis, norais ir talentu. Siūlau dažniau klausyti komercines radijo stotis ir žiūrėti per LNK rodomą muzikinę laidą NML. Joje reguliariai galime pamatyti tiek Viliją, tiek Mino, tiek Vudį. Beje, juos tik ir matome NML arba „Kelias į žvaigždes-2” finaliniuose koncertuose.

Kyla klausimas, kur dar galime sutikti koncertuojant šiuos atlikėjus? Vietinės LNK reikšmės vakarėliuose ir renginiuose. Ir viskas? Taip. Graudu, bet, regis, šių atlikėjų karjera jau pasiekė viršūnę.

Suprantama, kad pasibaigus realybės šou paklausiausi – populiariausi – jos atlikėjai ir toliau dainuoja. Bet apmaudu tai, kad jie privalo dėvėti televizijos sukurtas kaukes – įvaizdį ir muzikinį stilių. Be abejo, tai padeda jiems išpopuliarėti, tačiau, kita vertus, smarkiai apriboja atsineštas idėjas ir kūrybiškumą. Įdomu, ar šiandien dar kas nors atsimena, kaip savo karjeros pradžioje atrodė Vilija, kokią muziką ji mėgo? Vargu, nes Lietuvoje vis dar sunkiai alsuoja kitokia, dažnai vadinama neformatu, muzika. Labiausiai tokioje Lietuvos muzikinėje situacijoje nukenčia muzikinių realybės šou dalyviai, nes „Kelio į žvaigždes” ir „Dangaus” kūrėjai visus skirtingus muzikinius stilius „supopsina”.

Taigi laidos dalyvių svajonės išsipildo tik iš dalies – jiems yra suteiktos visos galimybės dainuoti, bet prie dainos teksto ir muzikos kūrimo jie gali prisidėti tik savo balsu.

Tiesa, retas kuris dalyvis pasibaigus realybės šou sulaukia pasiūlymo dirbti televizijoje. Iki šiol tik Agnė (TV3 laida „TOP 10”) ir Skaiva (LNK laida NML) tapo ryškesnėmis TV žvaigždėmis. Šiais metais prie pastarųjų bandys prisijungti ir Simona su Grūdu.

Neseniai LNK televizijoje jie pradėjo vesti naują laidą „Ne(r)ealiai”. Nesinori būti blogu pranašu, tačiau, rodos, laida eteryje neilgai gyvuos. Juk laidos „Ne(r)ealiai” formatas lygiai toks pat kaip ir laidos „Lalaila”. O kam LNK televizijai dvi veik identiškos laidos? Beje, naujosios laidos atsiradimo priežastis gana lengvai įspėjama – bandoma užpildyti penktadienio vakaro programų tinklelyje atsiradusią tuščią vietą.

Ir dar. Neverta abejoti, kad realybės šou visada pakoreguoja žmonių gyvenimus. Tačiau reikia prisiminti, jog niekada neįgyvendina svajonių ir idėjų, kurių vedami jaunuoliai ir eina į realybės šou.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.