Jaunimas raginamas nevykti į užsienį

Tikimasi, kad sėkmingą karjerą Lietuvoje padariusių žmonių pavyzdys padės sumažinti migracijos mastą

Tarptautinė jaunųjų lyderių ir verslininkų federacija „Junior Chamber International” (JCI) bei jos atstovai mūsų šalyje pradėjo projektą „Pasilik Lietuvoje”, kuriuo siekiama paskatinti jaunus žmones siekti geresnio gyvenimo namie ir neieškoti darbo užsienyje.

Penkis mėnesius, kai šis projektas bus įgyvendinamas, vyks nemažai renginių – susitikimų, seminarų, konferencija, festivalis ir kt. Kiekvieną mėnesį bus renkami vadinamieji ambasadoriai – žmonės, kurie savo darbais Lietuvoje pasiekė nemažų karjeros aukštumų ir gali būti pavyzdys kiekvienam. „Šie asmenys turėjo šansą išvykti, jiems, be abejo, būtų pasisekę užsienyje, bet jie nusprendė pasilikti Lietuvoje. Tie žmonės atskleidžia mūsų projekto dvasią, idėjas, kad Lietuvoje yra gerai, kad čia esama daug galimybių”, – pristatydamas projektą trečiadienį sakė vienas jo vadovų Chrisas Nicholas, kanadietis, jau dešimt metų gyvenantis mūsų šalyje.

Sausio mėnesio ambasadoriais buvo išrinkti bendrovės „Omnitel” prezidentas Antanas Zabulis ir įmonės „Kesko Agro Lietuva” finansų direktorė Lina Morkūnaitė. Nuo šiol jie aktyviai dalyvaus projekto renginiuose, bendraus su žiniasklaida, visuomenės atstovais.

„Gyvenimas Lietuvoje yra fantastiškas ir kupinas įvairiausių galimybių kiekvienam. Tikrai galiu pasakyti, jog ši šalis – unikali. Norime padėti kiekvienam Lietuvos žmogui, kad jis būtų laimingas gyvendamas čia. Tai ir buvo pagrindinis motyvas pradėti šį projektą”, – dėstė visai neblogai lietuviškai kalbantis Chrisas.

Statistikos departamento duomenimis, nuo 1990 metų iš Lietuvos emigravo daugiau kaip 400 tūkst. žmonių. Tikėtina, jog vien šiais metais Lietuvą paliks apie 50 tūkst. jos gyventojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

6 atsiliepimai į "Jaunimas raginamas nevykti į užsienį"

  1. Senelis

    JAUNIMAS-NEBEKIT! Nepalikit Lietuvos! Palaukit pavasario, nes dabar su darbais uzsienyje sunku 😛 -danti duodu!! O cia kokios perspektyvos!!! Is tukstancio vienam gal ir pavyks kas nors, o kai pavyks-tada valstybe mokesciais suvalgys…

  2. vytska

    pats sedziu anglijoj ir manau gerai,kad yra tokiu zmoniu kurie skatina neisvykt,juo labiau kad padetis Lietuvoj gereja.Gal pinigai cia ir grazus bet apart ju cia daugiau nieko ner..Jei tik yra bent maziausias sansas uzsikabint Lietuvoj tai pirmyn..Reikejo triju metu kad suprst tai,bet jau pasiryzom gryst atgal…

  3. ******

    😮 ziureti reikia kokiose srityse zmones turi perspektyvas… tai pavyzdi dave,, kanadietis ; lietuvoj jau desimt metu… paklauskit kiek jis pinigu is Kanados atsiveze,, gal jo anukams dar uzteks 😛
    O tarp kitko eilis zmogelis nieko nepasieks 😥

  4. laimis

    manau jei zmogus protingas, tai ir lietuvoje sumasto kaip neblogai ussidirbti. visi isvazeve tai durneliai, nes galvoje nera smegenu kaip padaryti pynigus praktiskai nedirbant,.

  5. Gedas

    Noreciau atsakyti i &#039&#039ypac protingos asmenybes vardu prisidengusi neismaneli”&#039, kurio vardas laimis. Turiu tau klausima. Kad protingi zmones sugeba uzsidirbti pinigu ir lietuvoje, tai nera net abejoniu. Bet kazkaip tavo zodziuose truksta tiesos -neitikinai. Ka pats darai, gal vagi, ar sugebi apeiti istatymus, tuomet sutinku, gali sakyti, kad galima prasimanyti pinigu.O gal dirbi ir saziningai moki mokescius ir vis dar jautiesi pakankamai protingas. Ir dar, is tavo rasto ir issireiskimu, kurie yra tokie, kaip „durneliai, nera galvoje smegenu”, tai galima labai daug pasakyti apie pati. Kulturos pas tamsta- protinguoli- yra nulis. O tokie zmones turi labai siaura kelia.
    Dabar i tema. Mano gyvenimo uzsienyje stazas yra astunti metai. Piniginiu klasimu esu patenkintas bet jau galutinai esame, su seima, apsisprende gryzti namo – i Lietuva. Turiu gera, atsakinga darba. Baigiau koledza, igyjau daug patirties, be galo tai vertinu, nes teko bendrauti ir su ypac inoringais zmonemis, bei isklausyti daug komentaru. Manau, kad jusu organizuojama programa yra puki ideja, nes nedrisiu istarti tikslaus kiekio zmoniu, taciau dauguma atvaziuoja pakankamai trumpam laikui, tai nuo 1-3metu. Paskui, bando tvirtintis lietuvoje. Tik vienas dalykas liudina labiausiai, tokiu zmoniu kaip jus yra nedaug, kam rupi jaunimo isvykimo problema, tikslaiu gal nekam rupi, bet kas ja realiai veiksmais sprendzia. Na o is valdzios vis dar girdisi tik sausi pazadai. O kad si programa bus veiksmonga, tai neabejoju. Saunu. Kai grysime i lietuva, butinai atvyksiu pasidometi, kaip sekasi, o gal ir pats kuo nors galesiu prisideti.

  6. as

    man tai butu idomu suzinoti kaip ragins.Jeigu jaunas zmogus uzsiima kokiu verslu,moka saziningaimokescius,tai yra atiduoda daugiau negu uzdirba ir dar is valstybiniu istaigu ateje tarnautojai pasako,kad tu cia is vis uzsidaryk,tai nezinau kaip jie kitaip zada padeti. 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.