Viltis neįlūžti buvo trapesnė už ledą

Vakar rytą iš Radviliškio rajono Tyrulių gyvenvietės tvenkinio ištrauktas vietinės pagrindinės mokyklos ketvirtoko skenduolis.

Apie devynerių metų sūnaus dingimą rajono policijai buvo pranešta prieš pat vidurnaktį, nors, kaip paaiškėjo vėliau, nuskendusiojo bendraamžiai, kai kurie patys vos per plauką išvengę panašios žūties, šią baisią paslaptį slėpė apie penkias valandas.

Kaip „Kauno dienai” pasakojo Radviliškio rajono policijos atstovė spaudai Rasa Stasiulaitienė, pagalbos kreipusis dingusiojo mama sūnaus pasigedo dar pradėjus temti. Iš pradžių ieškojo jo per draugus, su kuriais sūnus buvo išėjęs į lauką, tačiau tie dievagojosi nežinantys, kur šis gali būti. Vaikščiota ir po gyvenvietę, kol išsikankinus ir jau nebežinant, ką galvoti, nuspręsta pranešti apie dingimą policijai.

Pranešimą užregistravęs policijos budėtojas skubiai iškvietė į tarnybą Tyrulių apylinkės inspektorių. R.Stasiulaitienės duomenimis, beveik tuo pačiu metu, kai pareigūnas pradėjo iš naujo naršyti gyvenvietę, neišlaikė vieno iš baisią paslaptį žinojusių pradinukų nervai. Jis pasakė, kad iš trijų ant vos vos gyvenvietės tvenkinį dengiančio ledo pavakarę įlūžusių jo draugų vienam išsigelbėti nepavyko.

Tikrinant šią informaciją, ant minėto priešgaisrinio tvenkinio bei jo prieigose aptikti vaikiški pėdsakai, vedantys į properšą vandens telkinio viduryje.

Tyrulių seniūnas Rimantas Liukumas vakar buvo linkęs patikslinti policijos informaciją, kad trečiadienio pavakarę vietinio priešgaisrinio tvenkinio ledo storį bandė penki pradinukai. Įlūžo trys. Dviejų iš jų išsikapanojimas iš mirties nasrų prilyginamas stebuklui. Patyrę nenusakomą šoką jie šlapi, kartu su kitais dviem tragedijos liudytojais, parbėgo į namus ir niekam nieko nesakę sugulė miegoti.

Dėl emocinės būklės vakar šios tragedijos liudytojai dar buvo policijos neapklausti.

Paaiškėjus tiesai, tą pačią naktį apie tai, kad reikalinga pagalba, buvo informuoti Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai. Tačiau skenduolio paiešką jie galėjo pradėti tik išaušus. Vakar rytą tai ir padaryta.

Teigiama, kad devynmečio skenduolis aptiktas beveik toje pačioje vietoje, kur ir įvyko nelaimė – maždaug penki metrai nuo kranto. Maždaug po valandos jis ištrauktas iš dviejų metrų gylio.

Tyrulių seniūno teigimu, niekada anksčiau šiame vandens telkinyje nieko panašaus nebuvo įvykę. Ledas jį pradėjo traukti tik pirmadienio pavakarę – paspaudus pirmam šaltukui. Vietinių pradinukų kantrybės laukti pasiilgtų vėluojančios žiemos pramogų užteko vos pusantros paros.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.