„Primaduo“: žavus balso ir gitaros duetas

Sausio 31-ąją, trečiadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) koncertuos „Primaduo”- dainininkės Gintarės Skėrytės ir gitaristo Algimanto Pauliukevičiaus duetas.

Betarpiškai, greta

Šiuodu muzikus likimas suvedė Lietuvos radijo įrašų studijoje. Nuostabus, nepaprastai koloringas, balso ir gitaros stygų derinys taip pakerėjo šiuos atlikėjus, kad jie nutarė susiburti į nuolat koncertuojantį kolektyvą. Taip 1999 metų lapkritį gimė „Primaduo”, kurio krikštas netrukus įvyko Kauno filharmonijoje.

Klaipėdos koncertų salėje „Primaduo” pasirodymas vyks pirmojo aukšto fojė, ir tai bus išties betarpiškas, intymus balso ir gitaros dialogas su greta jaukiai įsitaisiusia publika. Tarsi sugrįžtanti kamerinė, namų muzikavimo tradicija, malonių vakarėlių aidas. Šio vakaro programoje skambės rusų kompozitorių romansai, ispanų autorių dainos ir kūriniai gitarai solo bei truputis lietuviškos ir lenkiškos muzikos.

Garsi dainininkė

G.Skerytės (sopranas) repertuaras itin platus ir įvairus – nuo Renesanso ir baroko iki šiuolaikinės muzikos.

Ji nuolat dalyvauja įvairiuose festivaliuose Lietuvoje bei užsienyje, yra parengusi ir atlikusi daug solo programų Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos, Olandijos, Švedijos, Suomijos, Islandijos koncertų salėse.

2001-aisiais solistė gastroliavo JAV bei kartu su Bankoko simfoniniu orkestru dalyvavo Tailande vykusioje pasaulinėje premjeroje, skirtoje rugsėjo 11-osios aukoms atminti.

Dainininkė yra atlikusi pagrindinius vaidmenis tarptautiniuose baroko operų projektuose, dažnai pasirodo su kameriniu choru „Aidija”, ansambliais „Musica humana”, „Sostinės trio”, „Ex tempore” ir kitais.

…ir žinomas gitaristas

A.Pauliukevičius 2000-aisiais tarptautiniame gitaristų konkurse Italijoje laimėjo pirmąją vietą. Nuo 1996 metų jis – Lietuvos klasikinės gitaros klubo „Motus Recto” valdybos pirmininkas, nuo 2006-ųjų – šios asociacijos prezidentas. Aktyvus klasikinės gitaros propaguotojas rengia švietėjiškas programas vaikams ir jaunimui, kurias pristato vidurinėse ir muzikos mokyklose, dalyvauja Lietuvos televizijos ir radijo laidose.

Jo atliekamas repertuaras apima senąją, klasikinę ir moderniąją muziką. A.Pau-liukevičius yra aistringas lietuvių kompozitorių kūrybos puoselėtojas. Jis dalyvavo šiuolaikinės muzikos festivaliuose „Gaida”, „Jauna muzika”, „Mariu klavyrai”, „Kopa”, koncertavo Latvijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Danijoje ir kitur.

A.Pauliukevičiaus rankose gitara tarsi atgyja, įgaudama plačių dinaminių ir tembrinių atspalvių: nuo temperamentingų ispaniškų pasažų iki švelnios ir romantiškos kantilenos. Lietuvoje jį žino visi, kurie domisi klasikinės gitaros muzika. Juk jis yra vienas iš tų, kurie rūpinasi, kad žmonės pamiltų šį instrumentą.

Prieš kelerius metus prasidėjęs klasikinės gitaros atgimimas atveria jos atlikėjams naujas veiklos erdves, o klausytojams suteikia daugiau galimybių išgirsti šią muziką koncertų salėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.