Kino teatruose startuoja „Kruvinas deimantas“

Šį penktadienį, sausio 26 d., Lietuvos kino teatruose startuoja Edwardo Zwick‘o trileris su Leonardu Di Caprio ir Jennifer Connelly „Kruvinas deimantas. Filmas gavo penkias „Oskarų” nominacijas (geriausias aktorius, geriausias antro plano aktorius, geriausia garso režisūra, geriausias garso pritaikymas, geriausias montažas.).

Trumpai apie filmą:

Afrikoje „kruvinais deimantais” yra vadinami oficialiai pradingę ir jokiuose įrašuose neužfiksuoti konfliktiniai brangakmeniai, kuriais nelegaliai pelnosi ir savo turtą didina dauguma Afrikos diktatorių. Būtent dėl tokių deimantų Afrikos šalyse prasideda pilietiniai karai, o nešvariais pinigais dažniausiai būna finansuojamos teroristinės organizacijos ir narkotikų gamybos karteliai.

Filmo „Kruvinas deimantas” veiksmas vyksta 1990-aisiais, pilietinio karo Siera Leonėje metu, ir pasakoja jauno Zimbabvės kontrabandininko Denio Arčerio ir žvejo Solomono Vendžio istoriją.
Solomonas, vargšas, nuo šeimos atskirtas deimantų kasyklų darbininkas, atsitiktinai randa ir rizikuodamas savo gyvybe paslepia ypatingąjį brangakmenį. Jis žino, kad jei kas nors sužinos apie tai, jis turės sumokėti savo gyvybe. Tačiau jis taip pat žino, kad rastas deimantas gali ne tik jam padėti išgelbėti žmoną ir dukteris nuo pabėgėlių gyvenimo, bet taip pat ir išvaduoti sūnų Dia nuo dar baisesnio – vaiko kareivio likimo.
Deimantų medžiotojas Arčeris, ilgą laiką vertęsis deimantų paieškos bei platinimo verslu, patenka į kalėjimą ir susipažįsta su Solomonu, kuris jam papasakoja apie rastą ir paslėptą retąjį brangakmenį. Arčeris puikiai išmano rožinio deimanto vertę ir žino, kad šio nepaprastas akmuo galėtų būti jo bilietas iš Afrikos, kuo toliau nuo smurto ir korupcijos pasaulio, kurio dalimi pats ilgą laiką savanoriškai buvo.
Madi Bauen, idealizmo kupina amerikiečių žurnalistė, atvyko į Siera Leonę tirti deimantų konfliktų ir atskleisti už jų slypinčią tiesą – deimantų industrijos lyderių bendrininkavimą, korupciją, godumą. Madi susiranda Denį Arčerį kaip puikų šaltinį savo straipsniui, bet netrukus suvokia, kad jam jos reikia dar labiau.
Padedami Deniui neabejingos Madi, Solomonas ir Arčeris leidžiasi į pavojingas deimanto paieškas per riaušių draskomą šalį. Deniui svarbiausia, kad Solomonas surastų vertingąjį deimantą, o Solomonas siekia kur kas daugiau – surasti savo sūnų… Šis akmuo gali pakeisti kiekvieno deimanto medžioklės dalyvio likimą…

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.