Varžysis kaimynų čempionai

Kasmet automobilių Žiemos ralis į Visagino apylinkes tradiciškai sutraukia tūkstančius žiūrovų. Šios šaltojo sezono lenktynės ne mažiau garsios už vasarą čia vykstančius „Visagino country” muzikos festivalius. Juokais netgi teigiama, kad ralis laikomas nepavykusiu, jei greičio ruožai nesutraukia 30-40 tūkst. žiūrovų.

Šiemet keičiasi ne tik ralio rengėjas, bet ir pavadinimas. Pirmą kartą žiemos lenktynės „Sampo Winter rally 2007” sutaps su šalies automobilių ralio atviro čempionato pirmuoju etapu. Jį surengti LASF patikėjo bendrovei „Pitlane”, vadovaujamai žinomo ralio meistro Benedikto Vanago. „Sampo Winter rally 2007” startuos vasario 9-10 dienomis. Žiemos ralio greičio ruožai, kaip įprasta, nusidrieks vaizdingais Visagino, Zarasų ir Ignalinos keliais, tačiau juos rengėjai kol kas dar laiko paslaptyje. Šioms lenktynėms techniką baigia ruošti visi pajėgiausieji šalies ralio meistrai. Būtent „Sampo Winter rally 2007” jiems taps čempionato, susidedančio iš šešių etapų, pirmuoju egzaminu. Kuo puikiau jį išlaikyti – ne vien šalies ralistų uždavinys. Savo parengtį jie galės lyginti su kaimyninių Latvijos ir Estijos, taip pat Suomijos, Ukrainos ir dar kelių šalių ralio meistrais.

Į Visaginą iš Estijos atvyksta žymaus pasaulio ralio lenktynininko Markko Martino suburtos „MM-Motorsport” komandos lenktynininkai Martinas Rauamas ir Raineris Ausas, vairuosiantys galingus „Subaru Impreza WRX STI Spec-C” automobilius, specialiai raliui parengtus garsioje „Prodrive” kompanijoje. Nors abu lenktynininkai jauni, tačiau jau spėję pasižymėti per praėjusių metų Estijos ralio čempionato batalijas. Rauamas pernai iškovojo čempiono vardą ne tik N4 klasėje, bet ir tapo čempionato bendrosios įskaitos nugalėtoju. Neseniai suburta Markko Martino ekipa tapo ir komandinės įskaitos nugalėtoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.