Beveik 500 Lietuvos mokytojų varžosi dėl novatoriškiausiojo vardo

Pusė tūkstančio Lietuvos pedagogų šiemet dalyvavo konkurse, kuriame turėjo parodyti savo kūrybišką požiūrį į pamokų vedimą ir gebėjimą jose pritaikyti šiuolaikines technologijas. Švietimo ir mokslo ministerijos bei „Microsoft Lietuva” organizuotu konkursu siekiama paskatinti aktyvesnį kompiuterių ir kitų technologijų naudojimą mokyklose.

Jau trečius metus rengiamas „Mokytojų novatorių” konkursas šiemet sutraukė rekordinį kiekį dalyvių – savo darbus atsiuntė beveik 500 pedagogų iš maždaug 120 mokyklų, tai yra beveik 2 kartus daugiau nei pernai:

„Šiemet konkurse sulaukėme net trečdalio visų Lietuvos mokyklų atstovų. Renginio statistika rodo, kad šalies pedagogai vis drąsiau žvelgia į informacines technologijas ir vis daugiau jų mokosi pritaikyti kompiuterius ugdyme. Tačiau turime ir toliau rimtai dirbti, kad šie rodikliai būtų dar geresni”, – sako „Švietimo informacinių technologijų centro” direktorius Vainas Brazdeikis.

Konkurse galėjo dalyvauti bet kurią discipliną dėstantys mokytojai iš visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų. Jų užduotis buvo parengti metodinę medžiagą, aprašančią informacinių technologijų panaudojimą pamokose. Projektus mokytojai ruošė pagal specialius „Virtualios kelionės klasėje” šablonus.

Aktyviausi šiemet buvo dviejų didmiesčių – Panevėžio ir Kauno – atstovai. Nuo jų nedaug atsiliko ir pedagogai iš mažesnių Lietuvos miestelių, tarp kurių išsiskyrė Kuršėnų Pavenčių bei Lazdijų raj. Veisiejų vidurinių mokyklų mokytojai.

„Prieš metus paskelbtas sociologinis tyrimas parodė, kad ne informatikos pamokų metu kompiuteriai Lietuvos mokyklose naudojami labai mažai. Ir viena iš svarbiausių kliūčių – pačių pedagogų įgūdžių ir žinių, kaip juos galima tinkamai pritaikyti, trūkumas. Jau keletą metų vykdomas „Mokytojų novatorių” konkursas šią problemą palaipsniui padeda spręsti”, – tvirtina bendrovės „Microsoft Lietuva” generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Konkurso laimėtojai paaiškės kovo viduryje įvyksiančiame Lietuvos mokytojų novatorių forume Vilniuje. Renginio metu bus paskelbti geriausius ir originaliausius darbus pateikę mokytojai. Pirmąją vietą užėmęs dalyvis keliaus atstovauti Lietuvai Europos mokytojų novatorių forume, kuris šiemet vyks Paryžiuje.

„Mokytojai novatoriai” – tarptautinė programa, kurią jau trečius metus Lietuvoje vykdo Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerija kartu su bendrove „Microsoft Lietuva”. Ja siekiama paskatinti IT integraciją į mokymo bei mokymosi procesus, supažindinti mokyklų bendruomenę su plačiomis galimybėmis, kurias teikia šiuolaikinės technologijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.