Senoliai vėl bus lankomi

Namuose įkalinti vieniši senoliai netrukus gali sulaukti pagalbos.

Meras Rimantas Taraškevičius pažadėjo, kad dar iki vasario vidurio, kai bus tvirtinamas šiųmetis miesto biudžetas, bus rasta pinigų įsteigti papildomus lankomosios priežiūros darbuotojų etatus.

„Klaipėda” rašė, kad nuo šių metų pradžios įsigaliojus socialinės apsaugos ir darbo ministrės Vilijos Blinkevičiūtės įsakymui, draudžiančiam socialinėse įstaigose dirbti žmonėms iš Darbo biržos, teko atsisakyti penkių darbuotojų, kurios rūpinosi senoliais jų namuose.

Todėl septyniolika garbaus amžiaus klaipėdiečių atsidūrė akistatoje su gresiančiu badu.

Perskaičiusi „Klaipėdos” publikaciją, V.Blinkevičiūtė paskambino merui R.Taraškevičiui ir paprašė surasti pinigų naujam etatui.

„Apgailestaudamas turiu pasakyti, kad ši problema praslydo pro akis. Tačiau į pasitarimą sukviečiau savivaldybės specialistus, kai kurių komitetų posėdžiuose ieškojome galimybių koreguoti biudžetą, kad pinigų šiam tikslui būtų rasta”, – sakė uostamiesčio vadovas.

V.Blinkevičiūtė nuo metų pradžios įsigaliojusį įsakymą, draudžiantį senolius prižiūrėti asmenims iš Darbo biržos, teisino pačių senolių skundais, jog tokia priežiūra nesaugi.

Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė pripažino, kad darbuotojai iš Darbo biržos buvo samdomi tik iš bėdos.

„Suprantama, kad lankomosios priežiūros darbuotojais gali dirbti tik tie žmonės, kurie turi žinių ir patirties. Mūsų organizuotus kursus rugsėjį baigė 58 moterys, kurios įgijo auklės-socialinio darbuotojo padėjėjo kvalifikaciją. Todėl tikrai turime iš ko rinktis”, – teigė D.Stankaitienė.

Socialinės paramos centre dirba 20 lankomosios priežiūros darbuotojų, kurios namuose prižiūri 135 garbaus amžiaus ar neįgalius vienišus klaipėdiečius.

Tokios pagalbos dar laukia apie 70 žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.