Slidžių kelių pasekmės – avarijos ir sužaloti vaikai

Vakar iki popietės Panevėžio ir Liepojos gatvių sankryžoje, ties Vasaros estrada, dėl slidžios kelio dangos įvyko net šešios avarijos.

Kol policijos pareigūnai registravo vienas avarijas, čia įvykdavo kitos. Galų gale vienoje avarijoje susidūrė net keturios transporto priemonės, tarp jų – ir maršrutinis mikroautobusas. Žmonės nenukentėjo.

Nors policijos pareigūnai UAB „Specialus autotransportas” darbuotojų pavojingą kelio ruožą prašė pabarstyti 8.15 val., tačiau bendrovės technika čia pasirodė tik po keturių valandų.

Vakar 13.30 val. Taikos prospekte, ties Žvejų rūmais, buvo partrenktas berniukas. Jam diagnozuotas raktikaulio lūžis. Pasak pareigūnų, vairuotojas vaiką partrenkė nepasirinkęs saugaus greičio ir nespėjęs sustabdyti automobilio.

Panašus įvykis po vidurdienio buvo ir Naikupės gatvėje – čia partrenktas septynmetis. Vaikų ligoninėje diagnozavus galvos sumušimą, berniukas išleistas gydytis į namus.

Per pastarąsias dienas pasnigus ir pašalus gerokai išaugo avarijų skaičius. Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus pareigūnai per dieną vidutiniškai užfiksuoja apie 20 avarijų.

„Specialaus autotransporto” generalinis direktorius Vidas Karolis ir vakar tikino, jog įmonė daro viską, kad gatvės nepanašėtų į čiuožyklas. Anot jo, pavojingiausiuose ruožuose žvyro ir druskos mišiniu buvo barstoma po kelis kartus, tačiau dėl šaltesnių orų ir didelio transporto judėjimo ši priemonė nėra veiksminga.

Imtis efektyvesnių ir brangesnių priemonių, anot V. Karolio, nesutinkanti Klaipėdos miesto savivaldybė. Kita vertus, 14 mechanizmų miestui valyti, pasak generalinio direktoriaus, yra absurdiškai mažai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.