Smėlis iš uosto įplaukos kanalo keliaus į Palangą

Palangos paplūdimius ruošiamasi maitinti smėliu, kuris bus iškastas gilinant uosto įplaukos kanalą.

„Aplinkos ministerija yra pasiruošusi padengti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai išlaidų skirtumą, kuris susidarys smėlį transportuojant iki Palangos, o ne į Girulių ir Melnragės paplūdimius, kaip buvo iki šiol”, – vakar po susitikimo su aplinkos ministru sakė Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius.

Pasak jo, Melnragės ir Girulių paplūdimiuose iš tokio smėlio suformuoti povandeniniai gūbriai pasitvirtino. Tad tikimasi, kad jie padės apsaugoti ir Palangos paplūdimius.

Be to, V. Rinkevičius pateikė ministrui ir kitus pasiūlymus, kaip būtų galima apsaugoti krantus. Vienas iš tokių, kurį planuojama išbandyti dar šiemet, – kai kuriuos Palangos pajūrio ruožus sutvirtinti smėlio maišais.

„Ministras į tokią idėją sureagavo teigiamai. Šiemet pabandysime, ar toks metodas pasitvirtins”, – sakė V. Rinkevičius.

Be kita ko, Klaipėdos apskrities viršininkas neatmetė galimybės, kad šiemet iš Vyriausybės gali tekti prašyti daugiau lėšų krantotvarkos programoms įgyvendinti.

Žinia, sausio pradžioje įsismarkavę vėjai niekais pavertė krantotvarkininkų triūsą ir į jūrą nuplovė dalį žabtvorių bei smėlio. Tačiau nesiliaujančios investicijos į paplūdimius valdininkams neatrodo beprasmės – esą jei paplūdimiai nebūtų maitinami smėliu, po tokių audrų jie būtų dar labiau suirę.

Pasak V. Rinkevičiaus, kol kas nėra tiksliai suskaičiuota, kiek nuostolių paplūdimiams padarė siautėję vėjai.

Šiemet pradedamas įgyvendinti naujas krantotvarkos projektas, pagal kurį iki 2008-ųjų rugpjūčio į paplūdimių išsaugojimą bus investuota 4,5 mln. litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Praėjusiais metais baigėsi nuo 2005-ųjų įgyvendintas projektas, pagal kurį panaudota 5,6 mln. litų, taip pat skirtų ES.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.