D.Kolinzas tikisi būti naudingas

Naujasis „Žalgirio” gynėjas iš JAV pažintį su komanda pradėjo Vilniuje

Kauno „Žalgirio” klube pagaliau prasidėjo permainos. Pirmasis prie ekipos prisijungė 30 metų 188 cm ūgio gynėjas iš JAV Dechuanas Kolinzas.

Įžaidėjo bei atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti amerikietis šį sezoną buvo Bambergo „Brose Baskets” komandos lyderis, tačiau nutraukęs sutartį su Vokietijos klubu atvyko į Lietuvą.

Per devynias ULEB taurės turnyro dvikovas žaidėjas vidutiniškai pelnė po 14,3 taško, atkovojo po 3,4 ir perėmė po 1,7 kamuolio bei atliko po 4,3 rezultatyvaus perdavimo.

Girdėjo „Žalgirio” istoriją

– Kokie pirmieji įspūdžiai pakeitus aplinką? – „Kauno diena” paklausė „Žalgirio” naujoko.

– „Žalgiris” – tai solidi komanda. Kiek žinau, ekipoje rungtyniauja pajėgūs krepšininkai. Tikiuosi, jog sugebėsiu greitai prisitaikyti bei padėti ekipai. Noriu būti naudingas komandai. Nors Lietuvoje gyvenu vos kelias dienas, man jūsų šalyje patinka. Čia šiek tiek šalta, tačiau tai įdomu.

– Jeigu Jus paprašytų prisistatyti, ką pasakytumėte?

– Mėgstu žaisti krepšinį. Galiu daryti tai, ko iš manęs reikalauja. Manau, kad puolime galiu pridaryti varžovams problemų, ginantis – sustabdyti priešininkus. Prieš rungtynes reikia išstudijuoti varžovų žaidimą ir žinoti žaidimo planą. Jeigu reikia, galiu pelnyti taškų, varinėtis kamuolį, veržtis. Jau kalbėjau su vyriausiuoju „Žalgirio” treneriu ir jis paaiškino, ko iš manęs tikisi. Žinau, kokie yra pagrindiniai mano uždaviniai. Be to, Rimantas Grigas sakė, kad žaisiu įžaidėjo pozicijoje.

– Neabejoju, kad atvykęs į Lietuvą, jau žinote kažką apie šalį, komandą?

– Be abejo, turiu žinių apie komandą, į kurią atvykau. Man pasakojo, kad „Žalgirio” klubas turi gilias krepšinio tradicijas bei pergalingą istoriją, o komandos žaidėjai yra labai patyrę. Vienas pagrindinių ekipos žaidėjų yra aukštaūgis Tanoka Berdas. Žinau, kad miesto gyventojai, žalgiriečiai bei komandos vadovai labai nusivylė sezonu Eurolygoje. Vis dėlto dar liko dvejos Eurolygos dvikovos ir esu tikras, kad visi su „Žalgiriu” susiję žmonės trokšta pergalių. Stengsimės jas iškovoti.

Be to, „Žalgiris” rungtyniauja Baltijos ir Lietuvos krepšinio lygose bei kovoja Lietuvos taurės turnyre. Nors Eurolygos sezonas mūsų ekipai jau baigėsi ir pakliūti į tolesnį etapą galimybių neturime, yra realu laimėti visus tris mano išvardytus vietinius turnyrus.

Mano karjera „Žalgirio” komandoje prasidėjo Vilniuje, kai kauniečiai žaidė su „Lietuvos rytu”. Man jau teko žaisti prieš Vilniaus klubą ULEB taurės turnyre. Galiu pasakyti, jog tai taip pat stipri ekipa, mokanti žaisti krepšinį ir, kaip ir „Žalgiris”, žinanti, kaip laimėti. Norint nugalėti vilniečius, reikia žaisti aukšto lygio krepšinį ir kovoti visas 40 minučių. Tokiuose mačuose laimi ta komanda, kuri labiau trokšta pergalės.

Apie NBA nebesvajoja

– Vokietijos spaudoje pasirodė pranešimų, kad buvote atleistas iš Bambergo ekipos. Ar tai tiesa?

– Nebuvau atleistas, tiesiog nusprendėme taikiai išsiskirti. Susėdome su vyriausiuoju ekipos treneriu Dirku Bauermanu, aptarėme situaciją ir priėjome prie išvados, kad ir komandai, ir man geriau būtų palikti ekipą. Nebuvo jokių konfliktų ar nesutarimų, tiesiog toks sprendimas buvo geriausias.

– Esate ne naujokas Europoje, jums čia patinka?

– Kai buvau jaunas, svajojau apie žaidimą NBA, tačiau tai jau praeitis. Europoje žaidžiamas kitoks krepšinis nei JAV. Senajame žemyne gyvena kitokie žmonės ir jaučiamas kultūros skirtumas. Man patinka čia. Europoje rungtyniauju jau daugelį metų ir manau, jog šiame žemyne pabaigsiu krepšininko karjerą.

– Įdomu pastebėti, kad „Žalgiris” bus tikriausiai pajėgiausia ekipa, kurioje žaisite?

– Esu žaidęs stipresnėse komandose, tačiau mums pritrūkdavo daugiau pajėgesnių krepšininkų, kad siektume geresnių rezultatų. Tiesiog klubų biudžetas nebūdavo toks, kaip, pavyzdžiui, Atėnų „Panathinaikos”, todėl tos komandos neturėjo galimybės įpirkti visus norimus žaidėjus.

Stengsis kuo greičiau pritapti

– Esate žaidęs Graikijoje, kur sirgaliai yra tiesiog pamišę. Ar atkreipėte dėmesį į krepšinio aistruolius Lietuvoje?

– Rungtyniavau Graikijoje, kur sirgaliai yra iš tiesų pamišę ir pasirengę padaryti bet ką, kad tik jų palaikoma komanda iškovotų pergalę. Džiaugiuosi, kai sirgaliai būna aistringi. Jaučiasi, jog Lietuvos gyventojai labiausiai domisi krepšiniu, o ne futbolu ar kokia kita sporto šaka. Džiugu, kai sirgaliai supranta žaidimą ir palaiko savo ekipą. Abiejų komandų žaidėjai nori iškovoti pergalę, o sirgaliai suteikia krepšininkams papildomos motyvacijos bei pasitikėjimo savimi. Išeidami į aikštelę žaidėjai stengiasi dėl žiūrovų ir nori surengti jiems tikrą šventę.

– Su „Žalgiriu” sudarėte sutartį iki sezono pabaigos. Ar jau mąstote apie galimybę likti ir kitam sezonui?

– Kol kas apie tai nemąstau. Dabar svarbiausia yra kuo greičiau susipažinti su naujais komandos draugais, pritapti prie „Žalgirio” propaguojamo krepšinio ir pasistengti, kad ekipa iškovotų kuo daugiau pergalių.

Esu labai dėkingas „Žalgirio” klubui, kuris suteikė galimybę žaisti aukščiausio lygio komandoje. Ši ekipa yra gerai žinoma ir gerbiama visoje Europoje. Jeigu po sezono atsitiktų taip, kad kauniečiai pasiūlytų likti, rimtai svarstyčiau pasiūlymą. Vis dėlto dabar trokštu išbėgti į aikštelę ir atiduoti 110 procentų savo galimybių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.