Lietuviai žada nustebinti varžovus

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė per lemiamas 2008 metų Europos vyrų čempionato atrankos varžybas su pirmajame etape nežaidusiais rankininkais tikisi nustebinti varžovus geresniu žaidimu

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė 2008 metų Europos vyrų čempionato atrankos 5-oje grupėje užėmė 2-ąją vietą ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Per paskutinį turą lietuviai 29:33 (13:16) pralaimėjo šveicarams, tačiau turkai 33:30 (18:17) įveikė italus ir padovanojo Lietuvai kelialapį į kitą etapą. Turkų pralaimėjimo atveju mūsiškiai grupėje būtų likę treti.

Nervingos rungtynės

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas neliko patenkintas tokiu patekimu į kitą etapą. „Mūsų rungtynės nebuvo tokios, kokių tikėjomės. Tikslą įvykdėme, nors susirinkome į treniruočių stovyklą esant ne per geriausioms sąlygoms. Turkai laimėjo prieš italus, bet mes nuo to netapome geresni, – pabrėžė treneris. – Reikia mums dar daug kur pasistengti, taisyti klaidas.”

Lietuviai per rungtynes su Šveicarija vėl strigo puldami. „Mes ir vėl nepasinaudojome susikurtomis geromis progomis. Antro kėlinio viduryje pirmavome įvarčio skirtumu. Tada šešiese pusantros minutės žaidėme prieš keturis šveicarus, bet neatitrūkome, o per tą laiką pralaimėjome 1:3, – piktinosi M.Astrauskas. – Vėliau įvyko persilaužimas. Iki to laiko mes tikrai nebuvome blogesni už šveicarus. Rungtynės buvo nervingos, ant vyrų pečių gulė atsakomybės našta, patys norėjome iškovoti pergalę, kad nereikėtų laukti turkų pagalbos.”

Po varžybų su Šveicarija Lietuvos rankininkai atsigavo tik sužinoję apie turkų pergalę. „Apie turkų pergalę sužinojome praėjus pusei valandos po varžybų su šveicarais. Tada nelabai patikėjome rezultatu ir laukėme patvirtinimo. Bet kai rezultatą patvirtino ir šveicarai, vyrams nuotaika iš karto pagerėjo”, – sakė M.Astrauskas.

Lietuvių varžovai – įveikiami

Kitame etape lietuvių laukia 6 galimi varžovai: Islandija, Vengrija, Lenkija, Slovėnija, Čekija arba Ukraina. Mūsiškiai su varžovais, kuriuos lems burtai, sužais dvejas rungtynes, nugalėtojams atiteks kelialapis į Europos čempionatą.

„Tos komandos mums jau yra žinomos. Negalėčiau sakyti, kad mūsų jėgos su šiomis ekipomis yra lygios, šiek tiek esame silpnesni, bet ne per daugiausiai, – tvirtino M.Astrauskas. – Be to, įtakos galutiniam rezultatui turės mūsų pasirengimas: kokią komandą surinksime ir kada pradėsime kartu treniruotis.”

Per birželį vyksiančias rungtynes treneris tikisi rinktinėje sulaukti visų geriausių šalies rankininkų pagalbos. Per pirmojo etapo varžybas dėl Lietuvos rankinio federacijos finansinių sunkumų teko verstis su žaidėjais, kurie sutiko į rinktinę atvykti už savo lėšas. „Teko bendrauti su dabar nežaidusiais rankininkais. Jie žadėjo, kad padės, jei pateksime į atkrintamąsias varžybas. Bet sporte pasitaiko traumų, tad nieko negali žinoti. Teks skambinti visiems rankininkams ir kalbėtis. Jei jie visi bus sveiki ir turės galimybių atvažiuoti, manau, tikrai atvyks. Žinoma, jų apsisprendimas gali priklausyti ir nuo dalyvavimo sąlygų, bet tikiuosi, kad tada jau viskas bus gerai, – sakė Lietuvos rinktinės strategas. – Tikiuosi surinkti visus stipriausiuosius. Jei surinksime juos, turėsime realių galimybių patekti į Europos čempionato finalines varžybas.”

M.Astrauskas tiki, kad lietuviai gali nustebinti būsimus varžovus. „Jei susirinktų stipriausi rankininkai, būtų visai kitoks žaidimas. Mes dar turime vartininkų, kurie yra vieni geriausių Vokietijos bundeslygoje, turime gerų metikų, – sakė treneris. – Varžovus tikrai galime nustebinti, dar turime potencialo.”

Prieš atkrintamąsias varžybas treneris tikisi surengti dar vieną treniruočių stovyklą. Per Velykas numatyta rinktinėms skirta pertrauka. „Jei pavyktų vyrus įkalbėti atvažiuoti treniruotis į Vokietiją, būtų gerai. Toks yra pigiausias variantas. Stovykla yra būtina, nes tada lengviau kontroliuoti žaidėjų formas, vertinti jų galimybes, – pažymėjo M.Astrauskas. – Bet tam įtakos turės ir federacijos finansinės galimybės. Tikimės pavasarį susirinkti, bet viską turės nuspręsti federacijos vykdomasis komitetas.”

Rinktinei trukdė ligos

Europos čempionato atrankos varžybos buvo M.Astrausko debiutas prie nacionalinės komandos vairo. Treneris savo debiutą rinktinėje įvertino patenkinamai. „Tikslas pasiektas, tačiau rinktinės žaidimas nebuvo toks, kokio norėjau, – teigė M.Astrauskas. – Sau iškeltą minimalų tikslą pasiekiau, tačiau iki maksimalių tikslų dar reikia įdėti daug darbo. Tobulinti reikia ir gynybą, ir puolimą. Šiame varžybų cikle mes dar buvome ieškojimų kelyje, žiūrėjome, kas kur geriau tinka, o norint pasiekti gerų rezultatų, tą reikia daryti per treniruotes. Mes jau per varžybas ieškojome, kurioje pozicijoje koks žaidėjas yra tinkamiausias, trūko pastovumo.”

Rinktinės strategas mano, kad įtakos prastesniam pasirodymui turėjo ir nuovargis. „Buvo gražių momentų ir blogai sužaistų akimirkų. Iki varžybų Turkijoje mums viskas klojosi gerai, bet vėliau ligos išmušė iš vėžių. Gal ir vyrai pavargo nuo rutinos, skraidymų. Padarėme, ką galėjome, bet norėjosi geriau, – sakė M.Astrauskas. – Ši rinktinė pasižymėjo tuo, kad nebuvo stabilaus žaidėjo, kuris gerai rungtyniautų per visas varžybas. Nebuvo ir aiškaus lyderio. Vieni gerai puolė, bet blogai gynėsi, ir atvirkščiai. Per pirmąsias rungtynes labai rezultatyvus buvo Valdas Novickis, bet jį vėliau pakirto liga.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.