Koncertuos mūzos tėviškėje

Sausio 29-ąją Vilniaus „Forum Palace” „Galaxy” klube įvyks bene labiausiai laukiamos kultinės rusų grupės „Agata Kristi” koncertas. Šios grupės gerbėjų klubas Lietuvoje taip pat įspūdingas – jis vienija net 2000 narių.

Grupės istorija prasidėjo 1985-aisiais, kai Uralo politechnikos instituto radiotechnikos fakultete susirinko bendraminčių kompanija. 1989-ieji tapo simboliniai šiems muzikantams, nes jie įstojo į Sverdlovsko roko klubą, išleido albumą „Kovarstvo i liubov” („Klasta ir meilė”), atstovavo tarybiniam rokui tarptautiniame roko seminare Glazge (Didžioji Britanija), koncertavo Vakarų Europoje, taip pat padarė egzotinį turą Pietų Amerikoje: Čilėje, Peru, Urugvajuje, Bolivijoje.

Po to grupė išleido labai sėkmingus tiek komercine, tiek muzikine prasme albumus: „Dekadans” (1991), „Pozornaja zvezda” (1992), „Opium” (1995). Visi šie albumai pabrėžia labai įdomų, tik „Agata Kristi” būdingą stilių: postpankas su ypač ryškiai išreikšta tendencija ieškoti nestandartinių sprendimų, o aranžuotėse pastebima neoklasicizmo ir europietiškos kamerinės muzikos įtaka.

Per 18 savo veiklos metų grupė tapo kultine, su jos dainomis užaugo kelios gerbėjų kartos. Per šiuos metus kolektyvas gavo daugelį prizų ir premijų – tarp jų „Grand Prix” jaunų europietiškų grupių festivalyje „Open du Rock” Prancūzijoje (1991 m.); 1997 m. Monte Karle grupė tapo „World music award” laureate kaip labiausiai perkama Rusijos grupė.

Įdomus ir „Agata Kristi” ryšys su Lietuva. Grupės draugė ir atstovė Lietuvoje yra žymus modelis Renata Mikailionytė, kuri kaip grupės videomūza atliko pagrindinius vaidmenis trijuose geriausiuose grupės videoklipuose „Moriak”, „Triller” ir „Vesiolyj mir”.

Savo vieninteliame pustrečios valandos trukmės koncerte Lietuvoje grupė žada atlikti savo populiariausias ir labai jaudinančias dainas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.