Diskriminacija Lietuvoje paplitusi

Daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų mano, kad šalyje labiausiai paplitusi diskriminacija – dėl amžiaus ir neįgalumo (po 53 procentus).

Tai rodo 25 ES šalyse atliktas gyventojų nuomonės tyrimas „Eurobarometras”.

Visoje Europoje amžių ir neįgalumą dažniausia diskriminacijos priežastimi įvardija atitinkamai 46 proc. ir 53 proc. respondentų.

Apklausos duomenimis, tik penktadalis Lietuvos gyventojų mano, kad netolerancija tautinėms mažumoms per pastaruosius 5 metus išaugo, visoje Europoje taip manančių – dvigubai daugiau. Diskriminacijos dėl religinių pažiūrų didėjimą pastebėjo dar mažiau lietuvių – 16 proc., kai visos Europos vidurkis – 42 proc. Lietuviai nė vienos diskriminacijos rūšies neįvardijo kaip progresuojančios.

Pusė (52 proc.) apklaustųjų sakė, kad yra nepakankamai kovojama su diskriminacija. 58 proc. respondentų teigė nežinantys apie savo, jei jie būtų diskriminuojami, teises. Panašiai situaciją vertina visi europiečiai – atitinkamai 51 proc. ir 56 proc.

Svarbiausią vaidmenį kovojant su diskriminacija lietuviai skiria parlamentui (30 proc.) ir Vyriausybei (43 proc.), tuo metu Europos gyventojų bendra pozicija yra ta, kad su diskriminacija geriausiai gali kovoti mokyklos (42 proc.), tėvai (40 proc.) ir žiniasklaida (34 proc.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.