ES stebėtojai rinkimuose pageidautini

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas ne prieš, jeigu Europos Sąjungos (ES) atstovai nutartų atvykti į Lietuvą stebėti vasarį vyksiančius savivaldos rinkimus.

„Partijos gali inicijuoti tą pakvietimą, tarptautinės organizacijos gali siųsti stebėtojus, gali iš užsienio kokios nors organizacijos pageidauti atvykti į Lietuvą. Manau, tai yra sveikintinas dalykas, kad nekiltų kokių nors abejonių dėl rinkimų rezultatų”, – sakė Z. Vaigauskas, komentuodamas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderio parlamentaro Valdemaro Tomaševskio ketinimus pakviesti ES stebėtojus.

Tačiau Z. Vaigauskas sakė esąs tvirtai įsitikinęs, kad Lietuvoje niekas nesiruošia klastoti rinkimų rezultatų. „Atvirkščiai, manyčiau, kad pas mus yra labai daug dėmesio skiriama tam, kad rezultatai nekeltų niekam abejonės, kad juos skaičiuojant, nustatant dalyvautų gausus stebėtojų būrys”, – teigė VRK pirmininkas.

Pasak jo, VRK pati kviečia stebėti rinkimus kaimyninių šalių, pavyzdžiui, Lenkijos, Latvijos, Estijos, rinkimų komisijų atstovus.

„Tikimės, kad neatvyks stebėtojai, kurie būtų politiškai angažuoti palaikyti vieną ar kitą politinę partiją. Tai būtų nelabai korektiškas rinkimų stebėjimas”, – teigė Z. Vaigauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.