Pajūryje – didžiausi nuostoliai

Neseniai Lietuvą nusiaubusios audros draudimo bendrovėms gali kainuoti apie 5 mln. litų. Daugiausia nuostolių stichija pridarė pajūryje.

Draudikų išmokos viršys sumas, kurios buvo išleistos prieš kelerius metu siautusio uragano „Ervinas” nuostoliams kompensuoti.

Analitinė kompanija „AIR Worldwide”, modeliuojanti katastrofų riziką, suskaičiavo, kad Europoje prasiautęs uraganas „Kirilas” padarė žalos už 4-8 mlrd. eurų.

Beveik 3 000 pranešimų

Daugiau nei pusę turto draudimo rinkos užimanti bendrovė „Lietuvos draudimas” vakar pranešė, kad savo klientams ji atlygins beveik 2,5 mln. litų nuostolių – gauta pustrečio tūkstančio pranešimų apie audrų padarytus nuostolius.

Pasak bendrovės „Ergo Lietuva” Turto draudimo departamento direktorės Birutės Pluščauskienės, ši įmonė užregistravo 159 žalų atvejus ir išmokės apie 1,2 mln. litų. Klaipėdoje užfiksuota pusė draudiminių įvykių.

Anot „If draudimo” Turto žalų skyriaus vadovės Giedrės Levickaitės, bendrovė sulaukė apie 80 pranešimų apie privačių ir verslo klientų patirtus nuostolius ir numato išmokėti apie 600 tūkst. litų.

Tuo metu bendrovės „Seesam Lietuva” Žalų departamento vadovas Virginijus Krauklys sakė, jog įmonė sulaukė tik trijų pranešimų apie audrų padarytus nuostolius. Jie sieks šiek tiek daugiau nei 10 tūkst. litų.

Plėšė stogus, griovė kaminus

Didžioji dalis nukentėjusiųjų „Lietuvos draudimo” klientų yra gyventojai, o vidutinė padaryta žala siekia apie tūkstantį litų. Daugiausia nukentėjusiųjų – Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje.

„Didžioji dalis patirtų žalų nėra didelės. Dažniausiai tai – vėtros sugadinti pastatų stogai, kaminai, langai, apdailos detalės. Taip pat nukentėjo ir ūkio pastatai, tvoros, automobiliai. Tiesa, pasitaikė ir didelių, kelis šimtus tūkstančių litų siekusių, nuostolių. Visas didžiausias, šimtus tūkstančių litų siekiančias žalas patyrė Klaipėdos mieste arba rajone veikiančios kompanijos”, – sakė „Lietuvos draudimo” Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

Analogiška situacija ir bendrovėje „Ergo Lietuva”. Anot jos atstovės B. Pluščauskienės, Klaipėdoje vienai įmonei audra pridarė apie 400 tūkst. litų nuostolių.

Pasak „Seesam Lietuva” Žalų departamento vadovo V. Krauklio, įmonės ir gyventojai kreipėsi dėl nuplėštų stogų detalių, nugriuvusio kamino.

„Nuo audros nukentėjo ir stiklo bei metalo konstrukcijos, buvo išvartyti reklaminiai stendai, tvoros, apgadinta keletas automobilių. Didžiausia patirta žala siekia 80 000 litų – nuplėšta apie 1000 kvadratinių metrų stogo dangos”, – sakė „If draudimo” Turto žalų skyriaus vadovė G. Levickaitė.

Anot jos, kadangi labiausiai nukentėjo Klaipėdos ir Mažeikių regionas, šiuo metu Vakarų Lietuvoje dirba papildomai pasikviesta draudimo ekspertų komanda iš Vilniaus.

„Nors šiemet žalų skaičius apie pusantro karto mažesnis nei prieš porą metų siautėjusio uragano „Ervinas” metu, nuostolių bus atlyginta bent puse milijono litų daugiau”, – sakė „Lietuvos draudimo” Žalų departamento direktorius G. Matiukas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.