Vešlių plaukų kaina – ne tik kelios valandos kantrybės

Ilgi tankūs plaukai, tokie, į kuriuos atsisuka praeiviai, yra puošmena, už kurią negaila pakloti per tūkstantį litų

Net paauglės žino, kad paprastas triukas – staigiu judesiu atmesti ilgus plaukus – neišvengiamai atkreipia aplinkinių vaikinų dėmesį. Ką jau ir sakyti apie vyresnes merginas, juolab brandesnes moteris. Tarp pastarųjų daug mažiau sugebėjusių išsaugoti ilgus, sveikus ir tankius plaukus. Tai eksperimentų su plaukų dažais, laku, žnyplėmis, plaukų lyginimu ir garbanojimu rezultatas.

Vyrai, matyt, svajoja apie undines ir tirpsta dėl ilgų plaukų. Ilgi plaukai, beje, jaunina daugelį moterų. Nieko nuostabaus, kad pagundai prisiauginti plaukus sunku atsispirti nepaisant gandų, kad tai kenkia saviems plaukams. Kaip yra iš tiesų?

Liūdna patirtis

„Mano plaukai visuomet buvo silpni, todėl ilgų niekuomet nebuvau užsiauginusi. Kai gyvenau Anglijoje ir daug uždirbau, nepagailėjau pinigų ir plaukus prisiauginau. Greitai po to pradėjau draugauti su vaikinu, jis tikėjo, kad tie plaukai – natūralūs. Aš visą laiką jaučiau tuos prilydimo mazgelius ir vengdavau šukuotis prie draugo. Žinojau, kad bet kada gali atsikabinti visas kuokštas plaukų. Maniau, kad jis tikrai pašiurptų pamatęs, kad plaukai krenta saujomis. Laimei, buvau prisiauginusi natūralius plaukus, o mano draugė prisiaugino dirbtinius, ir jie po kelių plovimų susivėlė. Tada savi ir priauginti plaukai labai skyrėsi ir jai teko juos nusiimti. Tai kainavo ne ką mažiau, nei prisiauginti”, – pasakoja Lolita.

„Priauginti plaukai per kelis mėnesius atauga prie šaknų, pradeda labai matytis jų pritvirtinimo mazgeliai. Esu įsitikinusi, kad nuo tos procedūros susilpnėjo mano pačios plaukai, nes kartais jie išsipešdavo kartu su dirbtiniais. Iš pradžių, kol pripratau, galvą man labai niežėdavo”, – sako Sandra.

Profesionalų nuomonė

„Prieš penkerius metus dirbau Londone ir ten plaukų priauginimo procedūra tuomet buvo labai populiari. Priauginus papildomų sruogelių plaukai atrodo vešlesni, jų galai gražesni. Tačiau jei savi plaukai labai silpni, priauginimas jiems gali pakenkti. Priaugintas plaukas gali būti sunkesnis už natūralų ir jį nutempti, o mazgeliai prilydimo vietoje gali matytis. Nebūtina priauginti plaukų ant visos galvos, galima tik juostelę apačioje, kirpčiukus, sutankinti tam tikroje vietoje. Tokia procedūra prieš kelerius metus Londone kainuodavo apie 800 svarų, o Lietuvoje maždaug tiek pat litais”, – sako kirpėja Loreta Gadeikienė.

Jos teigimu, kaina priklauso nuo to, kiek reikia sruogelių. Jei plaukai tankūs, jų reikės apie 100, o jeigu ne – užteks ir 50-60. Viena sruogelė kainuoja 10-14 litų, dar keli litai mokami už jos pritaisymą.

„Priauginami plaukai yra puiki galimybė labai greitai pakeisti šukuoseną, galima pritaisyti tik keletą „uodegų” arba ryškių spalvotų sruogų, ir galvytė taps linksma”, – sako Loreta.

Irina Peseckienė teigia, kad gerai priaugintos sruogelės neatlimpa, bet pavojus išpešti jas su kuokštu savų plaukų tikrai yra. „Ypač atsargiai reikia šukuotis, nes, užkabinus šukomis ir netyčia stipriai timptelėjus, ant galvos liks tuščia vietelė. Priauginami plaukai prilydomi prie pat savų plaukų šaknų, todėl ten šukos ir užsikabina”, – perspėja Irina. Atsiranda naujų gaminių, pavyzdžiui, sruogelių, kurios tvirtinamos specialiais segtukais-šukutėmis. Pasidžiaugus įdomesne šukuosena per vakarėlį, ją galima pačiai išsisegti ir vėl panaudoti, kai prireiks.

Yra ir papildomų puošmenų, pavyzdžiui, sruogelių, prie kurių prilipdyti Svarovskio kristalai. Jas tenka priklijuoti karštuoju būdu, tačiau tereikia vos kelių, todėl žala saviems plaukams minimali, o efektas didelis.

Naujas būdas

„Skiriasi ne tik pačių sruogelių kokybė, bet ir jų pritvirtinimo būdai. Karštasis – kai kaitinama natūralaus keratino kapsulytė, šaltasis labiau tausoja plaukus, nes klijai yra plastiko kapsulėje ir kaitinami daug mažiau. Tačiau man labiausiai patinka ką tik Lietuvoje pradėjęs plisti būdas, kai plaukų sruogelės tvirtinamos vario žiedeliais. Plaukai išvis nėra kaitinami, be to, jų priežiūra yra daug paprastesnė. Priauginus plaukus karštuoju būdu reikia naudoti specialius šampūnus, balzamus, einant į pirtį ar soliarumą užsidėti kepuraitę. Plaukų negalima labai karšto oro srove džiovinti, šukuoti juos reikia specialiu natūralių šerių šepečiu ir daryti tai bent 5-6 kartus per dieną. Netinkamai prižiūrint arti tvirtinimo vietų plaukai susivelia”, – pasakoja kirpėja Jolanta Filipova.

Nuo vasaros ji naujai išmoktu metodu plaukus priaugino jau 30 klienčių. Žiedeliais pritvirtintus plaukus galima dažyti, cheminiu būdu garbanoti, daryti iš jų įvairias šukuosenas. Patyrusios kirpėjos priauginamus kuokštelius pritaisys taip, kad jų net akylas nepastebės.

Visais atvejais pridedami plaukai yra tvirtinami prie plaukų šaknų. Jei savi plaukai silpni ir reti, kaitinimas jiems gali pakenkti.

Jolantos rankos mikliai sega plaukų sruogeles į Dovilės Petrušaitės plaukus. Merginai efektas toks, kad negaila nei pinigų, nei sugaišto laiko. Plaukai bus ilgesni 20 centimetrų ir atrodys dvigubai ar net trigubai vešlesni. Ji tai jau yra išmėginusi, praeiviai gatvėje į jos plaukus išties atsigręždavo. Natūralūs Dovilės plaukai yra žemiau pečių ir pakankamai tankūs, todėl ir efektas didesnis.

„Labai silpniems plaukučiams tokios procedūros nerekomenduočiau, ypač atliekamos karštuoju būdu. Metodas su žiedeliais netinka merginoms, kurių plaukai labai riebaluojasi. Priaugintus plaukus nakčiai būtina supinti į kasą arba bent surišti”, – sako Jolanta.

Dovilė tikina, kad po kelių dienų beveik pamirštanti, kad turi priaugintų plaukų, tik iš pradžių jie neįprastai sunkūs. Reikia įprasti juos kiek kitaip plauti. Nebuvo patogu ir tą kartą, kai, užuot priauginus sruogeles, šilkiniu siūlu prie supintos kaselės buvo prisiūta visa sruogelių juosta. Tai daug pigesnis ir greitesnis, bet trumpalaikis būdas.

„Nerekomenduočiau susigundyti sintetiniais plaukais, kurie perpus pigesni. Aš natūralius indžių plaukus, jau susiūtus sruogelėmis į juostelę, perku tiesiai iš Londono, todėl klientėms viena sruogelė kainuoja 8-10 litų. Sintetiniai atrodytų gražiai tik iki pirmo plovimo, o darbo įdėti tenka tiek pat, paskui dar po litą kainuoja vienos sruogelės nuėmimas. Klientė taip pat sugaišta tiek pat laiko, o efektas trumpalaikis. Tai pasitvirtina nebent tada, jei efektingų plaukų reikia vos kelioms dienoms”, – sako Jolanta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.