Įteikti 2006 metų Vokietijos ūkio apdovanojimai

Š. m. sausio 22 d. Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje (DBHK) apdovanojo Lietuvos įmones, labiausiai pasižymėjusias vystant ekonominį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Vokietijos. Jau antrus metus iš eilės vykstantys apdovanojimai tęsia pernai metais pradėtą tradiciją ir skatina Vokietijos ir Lietuvos ekonominių santykių plėtrą bei motyvuoja Lietuvos įmones naujiems verslo impulsams.

Už nuopelnus vystant bendradarbiavimą su Vokietija šiais metais apdovanojimai buvo teikiami dvejose kategorijose: apdovanota geriausia smulkaus ir vidutinio verslo įmonė bei įteiktas specialus apdovanojimas, kuris kiekvienais metais skiriamas vis kitai verslo arba mokslo sričiai. Šiemet specialus prizas „Už specialistų rengimą ir kvalifikacijos tobulinimą” skirtas Lietuvos mokymo įstaigai, daugiausiai pasiekusiai rengiant specialistus, orientuotus į ūkio poreikius, keliant jų kvalifikaciją, ugdant dalykinę kompetenciją ir gebėjimus.

Smulkių ir vidutinių įmonių kategorijoje Vokietijos ūkio apdovanojimu buvo įvertinta Dariaus Beconio individuali įmonė, gaminanti surenkamuosius medinius namus, saunas, vaikų žaidimo aikšteles ir paviljonus. Įmonė, intensyviai bendradarbiaujanti su Vokietija, išsiskiria profesionalumu, gaminių kokybe, sėkminga rinkodara, darbuotojų skatinimu ir jų kvalifikacijos ugdymu.

Specialųjį apdovanojimą vertinimo komisija skyrė Lietuvos reabilitaciniam profesinio rengimo centrui, kuris ne tik rengia kvalifikuotus specialistus, bet ir rūpinasi neįgaliųjų integracija į darbo rinką. Neįgalieji kartu su kitais mokiniais ir centro mokytojais kelia profesinę kvalifikaciją Vokietijos įmonėse. Lietuvos reabilitacinis profesinio rengimo centras pasižymi inovatyvia mokymo metodika, paremta Vokietijos patirtimi, bei gera materialine ir technine baze.

Paraiškas dalyvauti konkurse pateikė 30 įvairių įmonių, atstovaujančių įvairioms ūkio šakoms, pradedant metalo perdirbimu, medienos apdorojimu, tekstilės ir maisto pramonės gaminiais ir baigiant informacinėmis bei konsultacinėmis paslaugomis, bei mokymo institucijų. Į finalinę atranką pateko 5 įmonės: UAB „Aleta”, UAB „Auridos komercija”, Dariaus Beconio IĮ, A. Mikelskio įmonė, UAB „Ryterna ir 5 mokymo įstaigos: Kauno technikos kolegija, Kelmės profesinio rengimo centras, Vilniaus universiteto TF Vokietijos teisės centras, Vilniaus kolegija ir Lietuvos reabilitacinis profesinio rengimo centras.

Viešbutyje „Reval Hotel Lietuva” vykusioje apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo šio renginio globėjas Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorius Volker Heinsberg, Lietuvos Respublikos ūkio ministras Vytas Navickas, švietimo ir mokslo viceministrė Virginija Būdienė, o apdovanojimus Lietuvos įmonėms įteikė Vokietijos ir Baltijos šalių rūmų viceprezidentas Achim Naumann.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.